Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes es mostra satisfet per la sentència del TSJC favorable a l’Associació Salvem Pinya de Rosa per aturar la prolongació de l’Autopista C-32


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/11/2022 05:29:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes es mostra satisfet per la sentència del TSJC favorable a l’Associació Salvem Pinya de Rosa per aturar la prolongació de l’Autopista C-32

L’alcalde, Àngel Canosa, recorda que en la Consulta Popular celebrada l’any 2016 la opinió majoritària de la població va ser contrària a les obres

Aquest divendres s’ha comunicat a les diverses entitats que des de fa anys s’han mostrat en contra de les obres de prolongació de l’Autopista C-32 la sentència favorable al que porten perseguint des de fa tant de temps: aturar el projecte. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’ha anul·lat, donant-li la raó al col·lectiu que porta tants anys de lluita.


Tram final de l'autopista C-32, on hauria de continuar la prolongació
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha mostrat satisfet per aquesta sentència perquè “d’aquesta manera, es respecta la posició contrària al projecte de prolongar la C-32 que va estar avalada pel resultat de la consulta popular que es va fer a Blanes l’any 2016, quan més d’un 71% dels participants hi van votar en contra, mentre que un 28% ho van fer a favor”.

De fet, al principi d’aquest mandat –el juliol de l’any 2019- el consistori blanenc ja va fer una declaració institucional contra l’allargament de l’autopista C-32, defensant i encoratjant la lluita de la Plataforma Aturem la C-32. El col·lectiu que l’any 2018 va recórrer contra la decisió del govern de la Generalitat de continuar les obres està format per les entitats Salvem Pinya de Rosa, SOS Lloret, Naturalistes de Girona, Institució Empordanesa per a la Defensa de l’Estudi d ela Natura, Amics de Tossa i S’Agulla Educació Mediambiental.


Aquestes entitats van impugnar la resolució del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de l’octubre del 2018 per la qual es va acordar d’una banda l’aprovació definitiva de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental, i per l’altra es va seleccionar com a alternativa a desenvolupar la ‘Alternativa 2’ a través d’un edicte publicat aquell mateix mes de fa quatre anys. També impugnava la resolució del setembre de 2019 del Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, fent públic que la declaració d’impacte ambiental del projecte millorava el nou ramal de l’autopista.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/11/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300