Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament potenciarà l’eix comercial de Mas Enlaire facilitant que les parades tancades del Mercat d’Abastaments tornin a aixecar persianes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/15/2022 09:52:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PromocioEconomicaL’Ajuntament potenciarà l’eix comercial de Mas Enlaire facilitant que les parades tancades del Mercat d’Abastaments tornin a aixecar persianes

S’ha fet una crida a persones emprenedores que vulguin obrir un negoci en alguna de les parades, cedides durant 6 mesos, en el marc del projecte ‘Blanes Arran de Mar’

Durant aquest 2022 el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament ha continuat treballant en el projecte ‘Blanes Arran de Mar’ iniciat l’any passat. El seu objectiu és incentivar l’obertura de locals buits i dinamitzar el comerç de Blanes de manera, visibilitzant els locals buits posant en valor la tradició marinera de la ciutat.


Murals exteriors Mercat d'Abastaments de Mas Enlaire
en procés de creació, dilluns al migdia
Un dels eixos comercials que, per la seva situació geogràfica, es considera clau per dinamitzar globalment el municipi, és el barri de Mas Enlaire, perquè connecta el centre històric amb la nova zona d’expansió del Pla Parcial Costa Brava. Al 2021 ja s’hi va començar a actuar, però enguany s’ha fiançat encara més amb una decidida actuació que es presentarà al públic en general a finals d’aquest mes de novembre.


L’any passat l’artista Odie (@odiarte_muralism) ja es va encarregar de pintar un mural de clares i coloristes reminiscències marineres a la façana principal del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, el buc insígnia d’aquest eix comercial pel pol d’atracció que significa respecte la resta de l’activitat comercial de la zona. Ara, s’ha decidit fer un pas més en la mateixa línia.

Nou mural a la façana i embelliment de les parades del Mercat

Des de principis d’aquest mes de novembre, el mateix artista està pintant un nou mural a l’altra façana del Mercat d’Abastaments més visible: la que dóna a la Rambla Joaquim Ruyra i connecta amb el Pla Parcial Costa Brava. Al mateix temps, també se li està donant continuïtat respecte el primer mur pintant la part de la façana principal on no es va actuar l’any passat.


La nova façana que durant aquestes setmanes s’està transformant en una explosió de sensacions i colors, reprodueix un dels indrets més estimats i emblemàtics de Blanes: la Roca de Sa Palomera. Simultàniament, també s’estan embellint les parades que fa temps romanen tancades a l’interior del recinte, a base de pintar a les seves persianes diversos motius que identifiquen el municipi on comença la Costa Brava.


Pintura Persianes Parades interior mercat buides, en procés
d'acabament, dilluns al migdia
En aquestes persianes, no tan sols s’hi reprodueixen llocs emblemàtics, com per exemple el conegut i romàntic perfil del Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra, el Monument al Sardanista del costat del Banc dels Músics del Passeig de Mar, o bé l’Ermita de l’Esperança del barri de Sa Carbonera. També s’hi representen activitats per les quals la vila de Blanes és coneguda més enllà de les seves fronteres, com per exemple els diables o els gegants. A diferència dels vinils que es van fer l’any passat per embellir les persianes dels locals buits del barri de La Plantera, la nova tècnica que s’utilitza és a base d’una pintura en blanc i negre d’estil còmic.

Suport a l’emprenedoria cedint de franc l’ús de parades durant 6 mesos

Aquesta operació per revitalitzar l’exterior i l’interior del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire té l’objectiu d’atraure de nou la clientela que va tenir en el seu temps, quan el recinte comercial bullia d’activitat. I no hi ha cap dubte que, per fer-ho, cal que les parades que porten temps amb les persianes baixades puguin tornar a obrir amb nous negocis que contribueixin a animar l’activitat.


Per això, mitjançant un conveni signat amb diferents propietaris de la Comunitat de Propietaris del Mercat, l’Ajuntament ha arribat a un acord mitjançant el qual es cedirà l’ús gratuït d’una quinzena de parades tancades perquè les ocupin persones emprenedores que tinguin projectat obrir un negoci. Durant sis mesos no hauran de pagar el lloguer d’ocupació del local, i només hauran d’afrontar tres costos: l’aigua, l’electricitat i les despeses de comunitat.


Aquesta setmana s’inicia la difusió perquè les persones emprenedores puguin presentar les respectives propostes de negoci al Departament de Promoció de la Ciutat a través de l’enllaç https://promocio.blanes.cat/locals-disponibles-arran-de-mar/ Les persones interessades hauran d’escollir quins dels locals proposats per entrar a conveni podria interessar-los més i, posteriorment, emplenar i enviar el corresponent formulari posant a ‘Observacions’ la tipologia de negoci que es proposa.


En breu està previst que tota aquesta feina es presenti al públic a través d’una festa oberta a la participació de tothom, de la qual encara no es vol donar gaire detalls que aviat seran desvetllats. Se celebrarà no tan sols l’obertura dels nous negocis, sinó també la finalització de l’embelliment de l’exterior del Mercat de Mas Enlaire. ‘Blanes Arran de Mar’ està subvencionat per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona, en el marc del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.



Data de realització: 11/15/2022 | Data de la darrera actualització: 11/15/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300