Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Déu és una dona i es diu Petrunya’ estrena a Blanes la 19a Mostra de Cinema Espiritual al Centre Catòlic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/16/2022 08:49:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CENTRE CATÒLIC‘Déu és una dona i es diu Petrunya’ estrena a Blanes la 19a Mostra de Cinema Espiritual al Centre Catòlic

Demà dijous continua el cicle amb una doble sessió: ‘Protestants, la història silenciada’ i ‘La Part dels Àngels’, de nou a les 7 de la tarda

Ahir dimarts va començar la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya a Blanes, amb la projecció de la primera de les sis pel·lícules que inclou. La sessió inaugural al Centre Catòlic es va fer oferint el film ‘Déu és una dona i es diu Petrunya’, una producció de Macedònia de l’any 2019 dirigida per Teona Strugar Mitevska.


Centre Catòlic, 1a sessió 19a Mostra de Cinema Espiritual, dimarts al vespre
Abans del visionar, es van encarregar de donar la benvinguda el president del Centre Catòlic de Blanes, Pere Reixach. Ho va fer acompanyat de qui es va fer càrrec de la introducció del film, així com d’encapçalar el col·loqui posterior que va haver-hi: Jordi Pacheco, periodista i director de la revista ‘Foc Nou’, que inclou cada mes articles d’opinió, anàlisi, informació en profunditat d’actualitat Social i d’Església.


Pere Reixach i Jordi Pacheco
‘Deu és una dona i es diu Petrunya’ estrena la 19a Mostra

Basada en un cas real, ‘Déu és una dona i es diu Petrunya’ se situa en un petit poble de Macedònia durant la festivitat de l’Epifania del mes de gener. Consisteix en tirar una creu a l’aigua que només els homes poden llençar-se a recollir-la. La raó per aquesta exclusivitat és perquè la llegenda diu que qui la trobi tindrà bona sort a la vida i prosperitat.


Una dona, la Petrunya, és l’afortunada capturadora de la creu, davant el rebuig dels homes que no ho accepten, i li demanen que la torni. La protagonista, símbol de la modernitat, es manté ferma davant la societat patriarcal i no la tornarà. Un interessant punt de partida que, salvant les diferències culturals i socials amb el poble macedònic, no fan sinó accentuar el què la ‘moderna’ societat occidental continua reproduint.

Dijous sessió doble i resta de jornades de la Mostra de Cinema Espiritiual

La següent sessió tindrà lloc demà dijous 17 de novembre i serà doble: primer amb ‘Protestants, la història silenciada’, seguida pel curt ‘La Part dels Àngels’. El primer treball serà presentat pel seu director executiu, Joan Salicrú, qui també s’encarregarà de conduir el col·loqui posterior. Per la seva banda, el co-director del curtmetratge ‘La part dels àngels’, Roger Roca, farà el mateix abans i després de la projecció del seu treball corresponent.


‘Protestants, la història silenciada’, tracta sobre la repressió que va patí el protestantisme durant el règim franquista, especialment en el període posterior a la Guerra Civil del 36. Les comunitats protestants no van adquirir el règim de ‘normalitat’ fins la promulgació de la constitució, l’any 1978. Dirigit per Sergi Martí, David Casals i Júlia Solé, el treball descriu la repressió que van patir els protestants al no voler ‘combregar’ amb el règim catòlic del general Franco, tot i ser una branca del Cristianisme.

La sessió d’aquest proper dijous es completarà amb el curtmetratge ‘La Part dels Àngels’, dirigit per Roger Roca i Albert Serradó. Amb una duració de 20 minuts, se centra en el procés de conversió espiritual que experimenta un home. Això l’empeny a iniciar un nou rumb a la seva vida i, al bell mig d’un canvi existencial profund, començarà un procés creatiu a través de l’art i la pintura que el durà cada vegada més a endinsar-se en aquesta satisfactòria transformació personal.


Després de les dues primeres sessions d’aquesta setmana, la mostra continuarà la setmana vinent. El dimarts dia 22 el cicle seguirà amb ‘La Candidata Perfecta’, amb presentació i direcció del col·loqui a càrrec de Santiago Gorgas, periodista i dinamitzador comunitari. Les dues darreres sessions s’emplacen pel dijous 24 de novembre i el dimarts dia 29.


En el primer cas es projectarà ‘Sufisme BCN’, comptant amb la participació del seu director, Pedro Berruezo, per presentar i encapçalar el col·loqui posterior. Per la seva banda, la darrera sessió de la 19a Mostra de Cinema Espiritual del 29 de novembre oferirà el film ‘Ignasi de Loyola’, una producció de Filipines de l’any 2016, i en aquest cas el rector de la Parròquia Santa Maria de Blanes, Enric Roura, serà qui presentarà i conduirà el col·loqui posterior.Data de realització: 11/16/2022 | Data de la darrera actualització: 11/16/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300