Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa d’Ardales de Blanes ha celebrat un intens cap de setmana, incloent l’actuació de la cantant Lidia Plaza


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/18/2022 08:36:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ardaleños2La Casa d’Ardales de Blanes ha celebrat un intens cap de setmana, incloent l’actuació de la cantant Lidia Plaza

Durant dos dies el Teatre de Blanes ha acollit diverses actuacions a benefici de l’Església Santa Maria i en honor a la seva patrona, a qui diumenge també li van dedicar una missa

El passat cap de setmana l’Associació Andalusa d’Ardaleños i Amics d’Ardales va organitzar un intens programa d’activitats que es van encetar divendres a la nit, van continuar la nit de dissabte, i van culminar diumenge al migdia. Els dos primers dies les activitats van consistir en sengles actuacions acollides al Teatre de Blanes, mentre que diumenge es va centrar en una missa a l’Església Santa Maria en honor a la patrona d’Ardales.


L’objectiu ha estat doble. D’una banda, ajudar l’Església Santa Maria a poder sufragar les despeses per a la reforma d’uns dels vitralls que hi ha en aquest recinte religiós. L’altra fita ha estat retre homenatge a la patrona d’Ardales, la Verge de Villaverde, la festivitat de la qual s’escau a principis del mes de setembre. Val a dir que totes dues celebracions han comptat amb el suport dels respectius Ajuntaments de Blanes i Ardales, així com de les Diputacions de Girona i Málaga, així com amb un mateix mestre de cerimònies: Aitor Roger.


Espectacle ‘Fent Poble’ i Actuacions en honor a la Verge

Divendres a la nit va tenir lloc el festival presentat sota el títol ‘Fent Poble’, organitzat per recollir fons econòmics per a la restauració dels vitralls de l’església parroquial de Santa Maria. La gala benèfica, com sol ser característic en les actuacions que organitza aquesta entitat, va incloure diversos ingredients que barrejaven música, cant i dansa.


Coro Rociero Bahía de Blanes
Fotografia: Aitor Roger
Així, es va comptar amb l’actuació del Coro Rociero Bahía de Blanes, que tot just una setmana abans ja havia actuat al mateix Teatre de Blanes, al Festival Benèfic per recollir fons econòmics pel càncer infantil, i que igualment va intervenir en la missa de diumenge. També va actuar la cantant Naiara Burke, i un dels ingredients més interessants: la cantant Lidia Plaza acompanyada pels músics Alberto Torres, Javier León i Chico Carmona, així com els balls flamencs de la bailaora Maria Garcia.


Lidia Plaza acompanyada d'Alberto Torres i la bailaora Maria García
Fotografia: Aitor Roger
L’endemà dissabte l’objectiu de l’espectacle nocturn va ser honrar la patrona d’Ardales, la Verge de Villaverde, i en aquesta ocasió va tenir dues parts principals. En la primera el cantautor blanenc Quim Bautista va oferir a pèl, acompanyat per una guitarra, diversos temes tant d’autoria pròpia com de música catalana de tots els temps, incloses un parell d’havaneres, una de les quals –com no podia ser d’una altra manera- va ser corejada pel públic a petició del cantant: ‘El meu avi’.


Actuació de Quim Bautista en l'espectacle de dissabte
Espectacle Flamenc ‘De Tu Caminar’, amb Lidia Plaza

La segona part de l’espectacle de dissabte a la nit tenia nom propi: Lídia Plaza, qui posa la veu i l’ànima de la seva creació que es presenta sota el títol ‘De Tu Caminar’, embolcallada pel bon fer de tres grans músics: Alberto Torres a la guitarra flamenca –qui ja ha actuat en diverses ocasions al Teatre de Blanes, convidat per la Casa d’Ardales-, Javier León tocant la flauta i les palmes, i Chico Carmona, a càrrec de les percussions.


Tal com ho explica ella mateixa, ‘De Tu Caminar’ és un espectacle flamenc que va néixer de la necessitat personal de Lidia Plaza per cantar i expressar els sentiments provocats per una persona essencial en la vida de l’intèrpret. Inclou un repertori de diferents cants que, partint de la seva estructura tradicional, s’adapten a la temàtica de l’espectacle i van seguint un film conductor que descriu les vivències personals de la intèrpret i la seva família.


Un viatge emocional expressat a través de la música on el camí està ple de roses i espines que conviden a l’espectador a gaudir d’un esclat de sentiments irrepetibles i autèntics. Lidia Plaza és una cantaora d’Almeria que, més enllà de les seves actuacions a Andalusia, Girona o Itàlia, ha participat en espectacles com ara ‘El Cancionero Flamenco’, ‘La Contesa de la Alhambra’, o ‘Duende de Oriente’.



L’any 2019 va actuar al Teatre Casino de San Remo amb ‘El Amor Brujo’ de Falla sota la direcció de José Miguel Rodilla, obra que l’any 2020 va tornar a interpretar amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Murcia i amb l’Orquestra Simfònica de Llíria (València), entre d’altre. En l’actualitat estudia l’especialitat de Cant Flamenc al Conservatori Superior de Murcia ‘Manuel Massotti Littel’ amb el cantaor i catedràtic Curro Piñana.



Data de realització: 11/18/2022 | Data de la darrera actualització: 11/18/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300