Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà divendres l’Acte Institucional central amb motiu del 25-N, seguit per una Taula Rodona sobre els altres tipus de Violència envers les Dones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/24/2022 09:16:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Violència de Gènere - LlaçBlanes farà divendres l’Acte Institucional central amb motiu del 25-N, seguit per una Taula Rodona sobre els altres tipus de Violència envers les Dones

La lectura del Manifest Institucional es farà a 2/4 de 7 davant l’Ajuntament, i la Taula Rodona a les 7, a la Sala de Plens

Les accions i activitats organitzades a Blanes amb motiu del 25-N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, viuran aquest proper divendres, coincidint amb el dia de la commemoració mundial, l’Acte Institucional central. Tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, quan es llegirà el Manifest Institucional.


Acte 25-N: Xerrada sobre la Violència Estètica envers les Dones,
dimarts passat
Tot seguit, l’activitat es traslladarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, on a partir de les 7 del vespre començarà una Taula Rodona. S’hi tractaran les altres tipus de violències contra les dones, a càrrec de professionals vinculades al protocol contra la violència masclista, sobre aquelles violències poc visibilitzades, aquelles que són difícils de detectar si no es té la mirada adequada, més atenta als detalls. Cal dir que la jornada del 25-N s’haurà encetat al matí, amb la instal·lació d’un Punt Lila Informatiu a la Plaça d’Espanya.

Altres accions amb motiu del 25-N

El mateix divendres la Biblioteca Comarcal també ha organitzat una sessió especial del Club de Lectura Juvenil a 2/4 de 7 amb el llibre ‘Destronada’, de Patricia Lorenzo Navarro. La novel·la, guanyadora de la XII edició del Premi Jordi Sierra i Fabra, parla d’una història on la violència i les conductes abusives són les protagonistes.

D’altra banda, la Biblioteca Comarcal també ha organitzat un Taller per a Adolescents sobre Relacions Sales que s’allotjarà a la Sala Roberto Bolaño amb places limitades. La Biblioteca també ha preparat per avui mateix dijous, 24 de novembre a 2/4 de 8 del vespre, la presentació del llibre ‘Maite vaig ser jo i podries ser tu’, a càrrec de la seva autora, Àngels Roure Massaneda, que durant tres dies ha protagonitzat un Taller sota el títol ‘Obrim el Cofre de la Violència de Gènere’.


Els actes organitzats amb motiu del 25-N d’aquest 2022 finalitzaran els dies 26 i 28 de novembre. Dissabte Creu Roja Joventut ha organitzat un Punt Lila que inclourà l’exposició ‘No desviïs la mirada, la violència no es qüestiona’ allotjada a l’aire lliure, al Passeig de Dintre, a partir de les 5 de la tarda. Per últim, dilluns a 2/4 de 7 del vespre es projectarà el documental ‘Les Resilients’ al Centre Catòlic.

Xerrada ‘Som més que un cos’: la Violència Estètica envers les Dones

Aquesta setmana l’agenda ha inclòs d’altres activitats. Una de les més destacades ha estat la xerrada que va tenir lloc dimarts al vespre a la Sala Polivalent del Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, al polígon industrial. Encapçalada per la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat, Mica Álvarez, i la psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Ma Jesús Pérez.


Mica Álvarez, tècnica del Servei de Polítiques
d'Igualtat d'Acció Social, ponent de la xerrada
Bàsicament el nucli de la xerrada va ser tractar què significa la violència estètica contra les dones: sentir-se rebutjada per una qüestió estètica. Al llarg de la dissertació, es va explicar com la imposició d’un cànon estètic o de bellesa molt determinat fa que la gent s’apleguin en grups diferenciats en funció de la dinàmica entre acceptació i discriminació.

Per aquestes tries, hi ha tres factors determinants: els mitjans de comunicació que difonen un determinat cànon de bellesa basat en paràmetres molt diferents entre homes i dones; la indústria farmacèutica; i el sistema patriarcal. Al llarg dels anys els mitjans de comunicació han beneït un determinat model que fa que, si ens hi assemblem, viurem felices. Un dels factors diferencials és que, mentre el cos de l’home es neutralitza i no es mostra tant, el de la dona queda més exposat, i du roba més cridanera.


En l’actualitat, a més a més, els missatges no tan sols ens arriben a través dels mass media, també ho fan per les xarxes socials, o fins i tot al carrer a través de la publicitat estàtica. Malgrat puguem pensar que nosaltres no som culpables de promoure la violència estètica envers les dones, en formem part perquè la consumim i la promovem quan critiquem qui no segueix els cànons de bellesa de manera inconscient. En definitiva, som executors d’un determinat cànon estètic per no sentir-nos rebutjats.Data de realització: 11/24/2022 | Data de la darrera actualització: 11/24/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300