Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per a una nova edició del Gran Recapte dels dies 25 i 26 de Novembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/24/2022 02:44:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESBlanes es prepara per a una nova edició del Gran Recapte dels dies 25 i 26 de Novembre

Un dels col·lectius que treballarà activament aquests dies són els 120 voluntaris de Càritas Interperroquial, que s’ha fixat la fita de recollir entre 15.000 kg i 17.000 kg d’aliments

A Blanes tot està a punt perquè durant dos dies consecutius les voluntàries i voluntaris que s’han ofert treballin per contribuir a què la nova edició del ‘Gran Recapte’ que tindrà lloc aquests dies torni a ser un èxit, enguany amb el lema ‘Ajudar Omple’. Un dels col·lectius que treballa en aquesta fita és el de Càritas Interparroquial, que ha redoblat esforços per acomplir els preparatius, igual que també ho farà El Bon Samarità, comptant amb el suport de l’Associació del Voluntariat Blanenc i el Club Rotary Blanes-Costa Brava.


Voluntàries de Càritas Interparroquial Blanes gestionen el Banc dels Aliments
Tot i que arreu de Catalunya el funcionament majoritari del Gran Recapte és vehicular tot el què es recull a un sol centre logístic, a Blanes els aliments reverteixen a la seu de Càritas, que ho distribueix als destinataris. Es demana que s’aportin aliments bàsics: llet, arròs, farina, sucre, oli i article de Nadal per la proximitat d’aquestes dates festives tan especials.


A Càritas s’han ofert 120 persones que es distribuiran als set locals de les firmes de supermercats que donen suport a la iniciativa. Del total d’establiments, Càritas Interparroquial se n’ocuparà de 7: 2 de Condis, 2 d’Eroski, 1 de Bon Àrea, 1 de Supeco i 1 de Suma. En tots ells hi haurà voluntàries i voluntaris a l’entrada per ajudar que la logística funcioni a la perfecció, anàlogament a com també ho farà El Bon Samarità amb els locals que se’ls ha assignat.

Gran Recapte Presencial 25 i 26 de Novembre i online fins desembre

Arreu de Catalunya la nova edició del Gran Recapte en format presencial es farà aquests dos propers dies: el divendres i dissabte, 25 i 26 de novembre respectivament. També s’ampliarà al diumenge dia 27 a les localitats on els supermercats que participen en la campanya estiguin oberts aquell dia, tot i que a Blanes de moment s’ha concretat que no hi haurà voluntariat.

Igual que ja es va fer l’any passat, la campanya serà de tipus mixt: tant presencialment com a través d’internet. La recollida física d’aliments amb presència de voluntaris i voluntàries als supermercats –tal com ja s’havia fet abans de la pandèmia-, així com donacions monetàries a les caixes de pagament dels supermercats.


D’altra banda, des del 25 de novembre i fins el 25 de desembre també es podran fer donacions online mitjançant la web del Banc dels Aliments: https://www.bancdelsaliments.org/ca/donacio/ o per Bizum. Aquest 2022 la campanya pel Gran Recapte 2022 es fa amb el lema ‘Ajudar Omple’, i una de les claus perquè torni a ser un èxit és poder comptar amb el major nombre de persones voluntàries.

Les voluntàries i voluntaris, bàsics pel bon funcionament

Les funcions del voluntariat són principalment les d’informar als clients sobre com poden participar fent donacions. Als clients i clientes que vulguin participar en la campanya se’ls entregarà unes bosses buides perquè hi posin els aliments que comprin, i posteriorment les persones voluntàries s’encarregaran d’encaixar els productes. Passaran a recollir-ho les entitats benèfiques que les administraran i distribuiran entre els seus beneficiaris.

Les persones voluntàries que triïn anar a un establiment on només es fan recollida de diners a caixa, faran les oportunes explicacions als clients i clientes que hi vagin. En aquest sentit, se’ls explicarà que aquests diners es destinaran íntegrament a la compra de productes per part del Banc dels Aliments per repartir entre els seus usuaris i usuàries.


Les persones voluntàries també s’encarregaran d’explicar a la ciutadania com es poden fer les donacions online a través de la web del Banc dels Aliments https://www.bancdelsaliments.org/ca/donacio/ El Gran Recapte no seria possible sense la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans i ciutadanes que dediquen el seu temps durant el cap de setmana al Banc dels Aliments.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/24/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300