Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes encendrà la il·luminació nadalenca divendres vinent, amb la mateixa intensitat que els passats nadals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/30/2022 10:55:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes encendrà la il·luminació nadalenca divendres vinent, amb la mateixa intensitat que els passats nadals

Després que al 2021 ja es va ampliar el nombre de carrers que s’il·luminaran se n’han reforçat alguns, i es reduirà l’horari de 2/4 de 6 fins les 10 per estalvi energètic

Tal com ja ve sent tradicional des de fa una pila d’anys, la inauguració de la il·luminació nadalenca que lluirà als carrers de Blanes fins passats Reis tindrà lloc coincidint amb la inauguració del Pessebre Monumental de l’Ajuntament de Blanes. Tots dos ingredients està previst que es posin en marxa divendres vinent, 2 de desembre, en un senzill acte inaugural que tindrà lloc a les 7 de la tarda. Estaran funcionant fins dos dies després de Reis, el 8 de gener.


Aquests darrers dies els operaris de l’empresa contractada ja han començat la instal·lació dels llums i elements de la decoració nadalenca que lluiran arreu del municipi. D’altra banda, els treballadors dels Serveis Municipals també han penjat les respectives ornamentacions nadalenques i els coneguts rètols lumínics desitjant ‘Bones Festes’.


D’aquests darrers elements se n’han penjat una quinzena, després que l’any passat se’n van renovar bona part. Aquesta nova il·luminació funciona amb llums LED, que garanteixen una eficiència i estalvi energètic superior al què és habitual. També tornaran a lluir les cortines de llum que es van adquirir l’any passat perquè lluïssin a la Rambla de l’Avinguda Catalunya, al barri de La Plantera.


D’igual manera, els operaris dels Serveis Municipals s’han encarregat de penjar la ornamentació nadalenca que lluirà tant a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes –que dóna al Passeig de Mar-, com a la posterior –que dóna a la Plaça dels Dies Feiners-, on durant les properes setmanes hi haurà un munt d’activitats. Un seguit d’al·licients que culminarà la tarda-vespre del 5 de gener, vigília de Reis, amb el campament que s’hi tornarà a instal·lar.

La il·luminació nadalenca lluirà amb la mateixa intensitat i reduirà l’horari

Després que el Nadal del 2021 es va fer una inversió pel nou enllumenat, aquest 2022 els populars llums de Nadal tornaran a lluir amb la mateixa intensitat, havent-se reforçat en alguns carrers, i afegit en d’altres on calia completar-la. Aquest any s’ha destinat una partida de 50.635 € per subcontractar l’empresa que s’encarrega de penjar la il·luminació nadalenca.


L’únic canvi destacat en relació a l’any passat és l’horari en què estaran en marxa, que s’ha reduït per aconseguir un major estalvi energètic. La il·luminació s’engegarà cada dia a 2/4 de 6 de la tarda fins les 10 de la nit.

L’objectiu, una vegada més, és que els populars llums de Nadal que confereixen un toc d’alegria i fantasia i conviden a celebrar les festes, siguin compartits per un major nombre de veïns i veïnes d’arreu de la vila. La il·luminació nadalenca es concentra principalment als carrers més concorreguts, al nucli històric, però també n’hi ha repartits per tota la geografia blanenca.


Per últim, cal recordar que aquest any tampoc faltarà a la seva cita nadalenca el popular ‘Arbre Lumínic’ de Nadal que des de fa unes quantes festes ja s’ha fet habitual a Blanes. Lluirà al seu lloc habitual, la Plaça d’Espanya, després que durant dos anys, coincidint amb la pandèmia, es va instal·lar excepcionalment davant l’Ajuntament.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/30/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300