Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inaugura el 25è Pessebre Monumental: un dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/03/2022 07:31:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXBlanes inaugura el 25è Pessebre Monumental: un dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

El diorama realitzat per l’Agrupació Pessebrista i l’Institut Serrallarga inclou un elaborat dispositiu que simula l’espectacle pirotècnic sobre la Roca de Sa Palomera, enmig de la badia

El vespre d’aquest passat divendres es va inaugurar al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, el tradicional Pessebre Monumental que des de fa 25 anys es munta en aquest indret per celebrar les Festes de Nadal. Ni tan sols la COVID va impedir que l’any 2020, en plena pandèmia, es deixés de complir amb aquesta activitat que aquell any justament va servir per homenatjar la tasca del món sanitari blanenc, reproduint l’Hospital Comarcal de Blanes.


Amb motiu de tan assenyalada edició que es compleix enguany, la 25ena, el muntatge artístic s’ha dedicat a una altra destacada celebració que aquest 2022 s’ha fet al municipi: el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Per reproduir l’espectacle de llum i color, enguany s’ha optat per fer un Diorama on el seu element més destacat és precisament la simulació d’una nit de focs a través d’un elaborat muntatge que es posa en marxa accionant un botó a l’abast del públic.

Diorama dedicat al 50è Concurs de Focs d’Artifici

L’espectacle pirotècnic es dispara sobre la Roca de Sa Palomera que domina el muntatge nadalenc, envoltada del Mar Mediterrani i vorejada per les platges de S’Abanell i la Marina a un costat, i la del Centre de Blanes a l’altra costat del conjunt rocós. És justament sobre la sorra de les platges que s’han instal·lat les populars figures del Pessebre, emmarcades per un skyline dels edificis de Blanes.


En primer terme s’hi pot veure el Portal de Betlem, on hi ha l’escena del Naixement, mentre que la resta d’escenes estan repartides a la part del muntatge del diorama on s’hi ha dipositat sorra real per donar encara més veracitat. També s’ha pintat la zona que simula ser el Mar Mediterrani amb pintura brillant per donar major sensació que es tracta d’aigua.


Completen el muntatge diversos plafons explicatius instal·lats a l’exterior on s’explica la història del certamen pirotècnic, destacant sobretot els seus orígens, és a dir: perquè es va decidir que la singularitat de Blanes respecte d’altres poblacions seria aquest concurs. I és que les primeres referències arrenquen l’any 1891, quan un destacat escriptor d’origen local, Josep Alemany, ho va anotar en el seu diari personal.

Cerimònia inaugural amb l’Agrupació Pessebrista i l’Institut Serrallarga

Per inaugurar el 25è Pessebre Monumental ahir al vespre va tenir lloc una breu però sentida cerimònia encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el tinent d’alcalde de Cultura, Albert Sanz. Els van acompanyar el secretari de l’Agrupació Pessebrista, Pere Robert i el director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández. També van participar regidors i regidores del consistori, així com membres de les dues entitats que han elaborat el pessebre.




Per agrair aquesta tasca continuada durant els darrers anys, l’alcalde va lliurar tant a l’Agrupació Pessebrista com a l’Institut Serrallarga un obsequi que lligava perfectament amb la temàtica del Diorama d’enguany. Es tractava d’un pòster emmarcat del logotip oficial del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que va dissenyar l’artista blanenc Quim Serrano, una obra d’art en sí mateixa.


La inauguració va continuar amb l’actuació d’una alumna de Batxillerat Artístic i un ex alumne de l’Institut Serrallarga: Estela López i Enzo Poblete, respectivament. Ella va posar la veu i ell la música a la guitarra per interpretar una entranyable nadala: ‘Quan Somrius’, cantada originalment per diversos artistes i grups catalans, que es va tancar amb un càlid aplaudiment del públic assistent.


Una 50ena d’alumnes de l’INS Serrallarga han participat al projecte

Aquest 2022 s’ha complert el desè any d’ençà que els alumnes de l’Institut Serrallarga van començar a sumar esforços amb l’Agrupació Pessebrista perquè des de llavors aquest tradicional element nadalenc no hagi faltat a la seva cita. Els i les estudiants estan coordinades per cinc professors del centre d’ensenyament secundari blanenc: Susanna Castilla, David Fontalva, Albert Álava, Xavi Redondo i Silvia Ropero, de 4rt d’ESO, PFI de Pintura i 1er Superior de Màrqueting i Publicitat.


També s’ha comptat amb la col·laboració del Departament de Tecnologia de l’INS Serrallarga, amb Montserrat Moraleda, Marta Brugulat i Marta Trepat. Tots i totes sumen una 50ena d’alumnes i una desena de professors i professores que hi posen molt més que esforç i enginy: ganes i il·lusió perquè el seu treball l’admiri tothom qui aquests dies de festes nadalenques es passegin pel centre de Blanes.



Data de realització: 12/03/2022 | Data de la darrera actualització: 12/03/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300