Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Botiguers de Blanes donen suport al Voluntariat per la Llengua animant a parlar en català als seus establiments


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/06/2022 09:08:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Campanya de voluntariat per la llenguaBotiguers de Blanes donen suport al Voluntariat per la Llengua animant a parlar en català als seus establiments

És una iniciativa de l’Oficina de Català, que va posar en marxa el ‘Voluntariat per la Llengua’ fa 22 anys, i s’estan enregistrant vídeos que es difondran des d’avui a les xarxes socials

Un dels ingredients que forma part de la campanya ‘Voluntariat per la Llengua’ que l’Oficina de Català de Blanes ha posar en marxa aquesta tardor en una nova edició, és una novetat d’enguany. Es tracta d’uns vídeos enregistrats per diversos comerciants del municipi on botiguers i botigueres s’adrecen a la població per animar tothom a fer servir el català als seus establiments.


'Making Off' enregistrament vídeos als comerços de Blanes
que participen en l'experiència
L’Oficina de Català de Blanes, en col·laboració amb el Departament de Promoció de la Ciutat i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), es va posar en contacte amb diversos establiments fent-los aquesta proposta. Inicialment s’han adherit a la iniciativa 14 comerços, però la idea és fer nous enregistrament perquè el llistat es vagi engruixint, a mesura que augmenten les col·laboracions.


L’objectiu és fer difusió dels vídeos per promocionar l’ús del català a les xarxes socials i, alhora, augmentar l’ús del català tant a les botigues com al carrer, als bars i restaurants, i allí on hi havia interacció de la ciutadania. Aquesta iniciativa ja s’ha fet en d’altres poblacions d’arreu del país, i a Blanes ha tingut una gran i espontània acollida, ja que de seguida es va poder fer un calendari de gravacions pels primers comerços que van apuntar-s’hi.


Cal recordar que l’Oficina de Català de Blanes va ser una de les primeres en posar en marxa la ‘Campanya pel Voluntariat per la Llengua’ aviat farà 20 anys. Va ser al 2004 i, des de llavors, en cada nova edició s’ha estat mantenint una gran participació tant d’alumnes de català com dels veïns i veïnes de la població que fan de voluntaris i voluntàries per practicar la llengua com complement a l’aprenentatge que es fa a les aules.

Difusió del vídeo amb els 14 primers establiments adherits

Els 14 establiments que ja s’han adherit i han protagonitzat el seu respectiu vídeo són: Peixateria Gruart, Llenceria Raval, Esports Perpiñà, Peixateries Es Portal, Cave Canem, Pastisseria Marina, Farmàcies Adell, Farmàcia Sureda, Carnisseria Bassols en representació del Mercat d’Abastaments de Blanes, Can Borràs, Bosses Alemany, La botica de los perfumes, Can Saura i Porto Bello Road.


Des d’avui dimarts es començaran a difondre els vídeos a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes, amb la previsió que ben aviat es pugui augmentar el nombre d’establiments que participen. Des de l’Oficina de Català de Blanes s’ha animat a tots els comerços que vulguin participar en aquesta campanya promocional, per la qual cosa tan sols és necessari que es posin en contacte amb el servei a través del telèfon 972 35 85 55, o bé a l’e-mail catala@blanes.cat



Data de realització: 12/06/2022 | Data de la darrera actualització: 12/06/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300