Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’ha adherit un any més a la Campanya ‘Cap Infant Celíac Sense Caramels’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2023 07:43:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGO_ENTITATBlanes s’ha adherit un any més a la Campanya ‘Cap Infant Celíac Sense Caramels’

Impulsada per l’Associació Celíacs de Catalunya, aquest 2023 s’hi han sumat 202 ajuntaments que avui repartiran dolços sense gluten a les cavalcades

Com no podia ser d’una altra manera, l’Ajuntament de Blanes mantindrà enguany la tradició no escrita de repartir durant la Cavalcada de Reis caramels inclusius per a tota la mainada. I és que, una vegada més, el consistori blanenc s’ha afegit a la Campanya ‘Cap Infant Celíac Sense Aliments’, que consisteix en repartir dolços sense gluten a les rues que tindran lloc durant aquest dijous arreu de Catalunya.


Imatges d'Arxiu: Pluja de Caramels a la Cavalcada de Reis 2020,
la darrera vegada en què es va poder fer
Enguany seran un total de 202 ajuntaments de Catalunya i l’illa de Menorca, tot un rècord d’ençà que es va posar en marxa la iniciativa l’any 2007, a través de l’Associació Celíacs de Catalunya. La campanya està adreçada als ajuntaments amb l’objectiu que la canalla amb celiaquia pugui gaudir, com la resta, d’una festa tan entranyable per a ells com és aquesta.


La prevalença de la malaltia celíaca en edat pediàtrica és d’1/70, segons dades del Ministeri de Sanitat, que estima en 96.995 els nens i nenes celíacs entre Catalunya i Menorca. L’any 2020 van sumar-se a la iniciativa 200 consistoris, entre els quals ja s’hi trobava el de Blanes, mentre que l’any passat la xifra va ser molt menor, ja que la majoria d’ajuntaments –com és el cas del blanenc- van optar per no repartir-ne davant la situació en què es trobava la pandèmia.

Una tona de caramels aptes per a nens i nenes celíacs aquest 2023

En el cas de Blanes, durant la Cavalcada de Reis d’aquesta tarda-vespre, així com al Campament Reial que hi haurà després a la Plaça dels Dies Feiners, està previst que es reparteixin en total una tona de caramels. Ara bé, a diferència d’altres ajuntaments, els que s’obsequiaran aquí tenen encara més qualitats respecte la resta.


I és que els caramels que Melcior, Gaspar i Baltasar repartiran al llarg de la jornada d’avui no tan sols són sense gluten, també són vegans, sense colorants artificials i sense gelatina animal. L’Associació Celíacs de Catalunya es va constituir l’any 1977, i és la primera organització creada a l’estat espanyol en defensa dels interessos de les persones celíaques i sensibles al gluten no celíaques.Data de realització: 01/05/2023 | Data de la darrera actualització: 01/05/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300