Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Balanç positiu del Campament Reial Inclusiu de Blanes per a infants amb diversitat funcional


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/08/2023 09:51:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXBalanç positiu del Campament Reial Inclusiu de Blanes per a infants amb diversitat funcional

Es va habilitar una quarta fila d’accés directe perquè saludessin els Reis d’Orient sense haver d’esperar, a través d’una acreditació pels infants amb necessitats especials

Durant la celebració de la Cavalcada de Reis 2023 l’Ajuntament de Blanes va implementar una nova iniciativa que, per primera vegada, es va posar en marxa com a primer pas perquè la celebració sigui encara més inclusiva, per a nens i nenes amb necessitats especials. L’acció va quedar centrada al Campament Reial que tancava la celebració.

En aquest indret, habilitat a la Plaça dels Dies Feiners, va ser on un cop va acabar la rua Melcior, Gaspar i Baltasar es van seure durant una bona estona per saludar la mainada, rebre les cartes i, en definitiva, estar una estona amb ells. Perquè els nervis i l’emoció de poder saludar als Reis d’Orient no se’ls fes tan llarga, de manera habitual els darrers anys ja s’habilitaven tres cues, una davant de cada rei, per facilitar tot l’operatiu.


Les famílies dels infants amb necessitats especials que van poder participar en la iniciativa han coincidit en valorar de manera positiva l’experiència. Una iniciativa que s’espera poder millorar encara més de cara a la propera edició de la Cavalcada de Reis, la que tindrà lloc l’any 2024.

Accés directe als Reis d’Orient per a persones amb diversitat funcional

En aquesta ocasió, per primera vegada, també es va posar en marxa una quarta cua per a persones amb diversitat funcional, infants amb necessitats especials perquè, quan van arribar al Campament Reial, poguessin anar a saludar amb el mínim temps d’espera possible el seu rei preferit. Aquesta quarta cua amb accés directe es va habilitar a la dreta de l’escenari reial, al costat de la cua d’accés per saludar al rei Baltasar.


Els anys anteriors el què s’havia fet era donar prioritat a aquestes famílies quan ho demanaven a l’organització. Però a voltes, pel gran nombre de persones que s’apleguen per veure l’espectacle, hi havia vegades en què els era molt difícil poder accedir fins l’escenari, ja que per arribar-hi calia avançar-se a les cues i, a voltes, la comprensió del públic era escassa. Per això, es va decidir implementar una nova manera de facilitar l’accés.

Les famílies que van voler-se acollir a aquesta iniciativa van rebre una acreditació especial amb l’ajuda de diverses entitats i col·lectius especialitats. Mitjançant el correu electrònic, se’ls va fer arribar un distintiu perquè l’imprimissin i l’ensenyin al personal de l’organització de la Cavalcada de Reis de Blanes 2023 que es va encarregar de controlar el Campament Reial.


Si per qualsevol motiu no els era possible imprimir-se l’acreditació, l’Ajuntament de Blanes en va tenir a la seva disposició a l’Oficina de l’AMIC, a la planta baixa de l’edifici consistorial, on la van poder recollir fins el mateix dia de la Cavalcada de Reis, és a dir, fins aquest passat dijous al migdia. L’únic requisit per recollir presencialment el distintiu va ser mostrar la targeta que distribueix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que acredita la discapacitat.

A l’hora d’organitzar aquesta primera prova perquè la Cavalcada de Reis 2023 hagi pogut ser una mica més inclusiva, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial Ventijol, ASPRONIS, l’Associació de Famílies Especials de Tordera, l’Associació Pas a Pas Autisme, diverses entitats esportives, l’Equip d’Atenció Primària de Blanes, així com el suport d’altres col·lectius.



Data de realització: 01/08/2023 | Data de la darrera actualització: 01/08/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300