Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de visitants del 25è Pessebre Monumental dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/09/2023 10:24:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PESSEBRE TRADICIONALÈxit de visitants del 25è Pessebre Monumental dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Avui s’ha desmuntat bona part del diorama dissenyat per l’Agrupació Pessebrista i l’Institut Serrallarga, que han pogut gaudir milers de persones

Com sempre que acaben les Festes de Nadal, coincidint amb el primer dia laborable en què es recupera la normalitat, toca desmuntar tots els vestigis que puguin recordar la seva celebració. Per això, avui dilluns s’ha procedit a desmuntar un dels seus ingredients centrals més tradicionals que ens ha estat acompanyant durant més d’un mes. Es tracta d’un dels més emblemàtics i apreciats per petits i grans: el Pessebre Monumental.


Desmuntatge Pessebre Monumental Nadal 2022-2023
Com ja sol ser habitual, ha significat un dels punts d’interès visitat tant per la ciutadania blanenca com pels nombrosos visitants que s’han acostat a la ciutat durant aquests dies. No es pot concretar quants han estat, però el què sí es pot afirmar és que durant els 37 dies que ha estat instal·lat al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, el regalim de persones que s’hi ha acostat per admirar-lo ha estat constant.


Especialment coincidint amb les dates i esdeveniments assenyalats, festius i caps de setmana, però també els dies laborables. Principalment perquè un dels seus atractius era poder veure un dispar de focs singularment reproduït gràcies a l’enginy dels dos col·lectius que, un any més, s’han encarregat de dissenyar-lo i muntar-lo: l’Agrupació Pessebrista de Blanes i l’Institut Serrallarga.

Diorama dedicat al 50è Concurs de Focs d’Artifici

I és que enguany el 25è Pessebre Monumental de l’Ajuntament de blanes, organitzat amb el suport de l’entitat i el centre educatiu, estava dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Per reproduir l’espectacle de llum i color, es va optar per fer un Diorama on el seu element més destacat era precisament la simulació d’una nit de focs a través d’un elaborat muntatge que es posava en marxa accionant un botó a l’abast del públic.


Inauguració Pessebre Monumental Nadal 2022-23, 3 de desembre
L’espectacle pirotècnic es disparava sobre la Roca de Sa Palomera que dominava el muntatge nadalenc, envoltada del Mar Mediterrani i vorejada per les platges de S’Abanell i la Marina a un costat, i la del Centre de Blanes a l’altra costat del conjunt rocós. És justament sobre la sorra de les platges que s’hi havien instal·lat les populars figures del Pessebre, emmarcades per un skyline dels edificis de Blanes.

En primer terme s’hi podia veure el Portal de Betlem, on hi havia l’escena del Naixement, mentre que la resta d’escenes estaven repartides a la part del muntatge del diorama on s’hi havia dipositat sorra real per donar encara més veracitat. També s’havia pintat la zona que simulava ser el Mar Mediterrani amb pintura brillant per donar major sensació que es tractava d’aigua.


Per completar el muntatge, es van instal·lar diversos plafons explicatius a l’exterior del recinte, on s’explicava la història del certamen pirotècnic, destacant sobretot els seus orígens, és a dir: perquè es va decidir que la singularitat de Blanes respecte d’altres poblacions seria aquest concurs. I és que les primeres referències arrenquen l’any 1891, quan un destacat escriptor d’origen local, Josep Alemany, ho va anotar en el seu diari personal.Data de realització: 01/09/2023 | Data de la darrera actualització: 01/09/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300