Noticia publicada a la web el 08/04/2023 04:09:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
Continuen els Show Cookings i Tastets Gratuïts amb la tercera sessió de ‘Anem a Plaça!’ al Mercat de Mas Enlaire
S’ha fet avui al matí, oferint Gaspatxo i Molles de Blanes Fregides, dos plats que es podran fer a casa havent comprat els kits on s’hi inclouen els ingredients
Aquest divendres s’ha fet una altra sessió de la nova experiència endegada aquest estiu per l’Ajuntament de Blanes amb l’objectiu de promocionar els productes locals de la terra i de la mar: ‘Anem a Plaça !’. Igual que en les dues anteriors edicions, hi ha hagut molta expectació al llarg de tot el matí al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, on s’hi ha acollit la tercera de les sis jornades que s’estan fent amb caràcter mensual d’aquest nou projecte inclòs en la difusió de la nova marca d’identitat ‘Blanes Arran de Mar’.
Ja fossin clients habituals del mercat, o bé d’altres de nous atrets per la novetat, tothom s’hi ha anat acostant per participar a la sessió de Show Cooking de ‘Anem a Plaça!’. Primer per veure com es cuinen els plats del dia, i després per tastar-los gratuïtament. Entre els qui s’han acostat per interessar-se per l’experiència s’hi ha comptat el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Joan Felip, qui ha pogut comprovar les delícies que es podien tastar avui.
Joan Felip amb les cuineres 'Kilòmetre 0': Júlia Navarro i Montserrat Verdaguer L’experiència ‘Anem a Plaça!’ compta amb el recolzament de les pageses i pagesos del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal de la Plaça dels Dies Feiners, on es ven el peix fresc de la Confraria. D’aquesta manera, s’hi inclouen els productes Kilòmetre 0 al territori blanenc.
Novament, les artífexs de donar contingut a l’experiència ‘Anem a Plaça !’ han estat les dues cuineres de ‘Kilòmetre 0’: Montse Verdaguer i Júlia Navarro, que han preparat un menú compost per dos plats amb productes locals: Gaspatxo i Molles de Blanes Fregides Dues receptes fàcils de cuinar si se segueixen les indicacions que s’inclouen al kit que es pot adquirir en cada sessió de Show Cooking.
I és que ‘Anem a Plaça!’ consisteix en què tothom qui vulgui s’acosti i tasti gratuïtament els plats del dia i, si té ganes de repetir-ho a casa, compri un kit a preus populars, que inclou tots els ingredients que calen per cuinar les receptes per a quatre persones. A més a més, com obsequi per poder-se endur els productes més còmodament, se’ls obsequia amb una nova i pràctica bossa reforçada editada especialment per a la ocasió amb el logotip de ‘Blanes Arran de Mar’.
Sis sessions de Show Cooking el primer divendres de cada mes
‘Anem a Plaça!’ està previst que continuï fent-se el primer divendres de cada nou mes, sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda. L’única diferència és que es va alternant l’escenari on s’acull cada mes la sessió de cuina amb tastos i venda dels ingredients cuinats en cada jornada.
D’aquesta manera, si avui la tercera sessió s’ha fet al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, la següent sessió que tindrà lloc el divendres 1 de setembre es farà al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, a l’alçada de l’edifici consistorial, i així successivament.
La darrera jornada de ‘Anem a Plaça!’ es farà el divendres 3 de novembre, i al llarg del total de sis sessions que hi haurà hagut, està previst que s’incloguin delícies culinàries com ara ‘Pop blanc amb mongeta del ganxet’, ‘Molla o Maire fregit acompanyat d’amanida’, ‘Bunyols de Sardines o d’Anxoves’, o bé ‘Sardines de Blanes escabetxades amb albergínia’.
Gaspatxo i Mollles de Blanes Fregides
En aquesta tercera sessió les expertes cuineres de ‘Kilòmetre 0’ han explicat com es prepara una proposta tant indicada com és el Gaspatxo, sempre refrescant i especialment benvingut a l’estiu. Com a segon plat, la proposta també ha estat seductora: Molles de Blanes Fregides, que s’han cuinat en directe per oferir-ne tastos tot seguit, així com la possibilitat de cuinar-ho a casa comprant el Kit que inclou tots els productes necessaris, adquirits a les parades del mercat que participen.
‘Kilòmetre 0’ el composen Júlia Navarro i Montserrat Verdaguer, i es tracta d’un web dedicat al menjar elaborat amb productes locals. En aquest cas, el peix és de la Confraria de Pescadors de Blanes i la fruita i verdura de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT), de la qual en forma part el consistori blanenc. Per la seva banda ‘Anem a Plaça!’, l’experiència promoguda per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat ‘Anem a Plaça !’ està subvencionada en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.