Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la segona edició del Cicle de Xerrades del Col·legi de Farmacèutics sobre el bon us dels medicaments


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/03/2023 07:04:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes acull la segona edició del Cicle de Xerrades del Col·legi de Farmacèutics sobre el bon us dels medicaments

El dijous 5 d’octubre es parlarà de l’insomni i el 23 de novembre de diabetis, totes dues seran a les 17 h al Casal Benet Ribas

Durant aquests dos mesos d’octubre i novembre s’han organitzat dues xerrades adreçades especialment a la gent gran, però que també poden ser d’interès per a la població en general. Les organitza el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya mitjançant la delegació territorial de Girona i el suport de les farmàcies de Blanes, que col·laboren de manera activa en la iniciativa.Imatges d'Arxiu: Xerrades 2022 al Centre Cívic i Comunitari del Casal
Benet Ribas, a la Plaça d'Espanya
També compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Acció Social, així com del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut). ES tracta d’una experiència que es presenta com PESBUM, Programa d’Educació Sanitària sobre el Bon Ús dels medicaments. Com el seu nom ja indica, el seu objectiu és augmentar el coneixement sobre l’ús dels medicaments.

A Blanes aquest 2023 es faran dues xerrades, repetint l’experiència del 2022, quan també se’n van fer dues coincidint amb el mes de novembre. Cada xerrada s’allarga uns ¾ d’hora, i l’assistència és voluntària i gratuïta, sense cap cost per a les persones que vulguin participar-hi. És una manera més de fer difusió d’una matèria tan delicada com és tenir cura de la pròpia salut.Anteriorment el PESBUM era conegut com el Programa d’Educació Sanitària per a la Gent Gran (PESGG) quan es va crear l’any 2006. Posteriorment, des del 2014, es va iniciar una nova etapa fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i CatSalut. Per fer-ho encara més extensiu, es coordina a través de les respectives territorials del Col·legi de Farmacèutics a Girona, Tarragona, Barcelona i Lleida.

Què cal saber sobre l’insomni i la diabetis: les dues xerrades d’aquest 2023

En aquesta segona edició Blanes acollirà de nou dues xerrades que coincidiran les tardes del dijous, però de dos mesos diferents. L’hora i el lloc, en canvi, seran els mateixos: a les 5 de la tarda i a la Sala d’Actes del Centre Cívic i Comunitari del Casal Benet Ribas, a la Plaça d’Espanya. La primera s’ha programat pel 5 d’octubre, i la segona pel 23 de novembre.En la xerrada d’aquest proper dijous, 5 d’octubre, s’abordarà tot el què està relacionat amb l’insomni: quines són les causes més habituals, així com els possibles tractaments per combatre’l. Anirà a càrrec de la farmacèutica Maria Adell, i després del torn inicial d’explicació sobre el tema, s’obrirà un torn de precs i preguntes perquè tothom plantegi les qüestions que puguin interessar-li. Pel que fa a la segona conferència, programada pel 23 de novembre, anirà a càrrec de dos altres farmacèutics: Meritxell de Miquel i Carles Torner.Data de realització: 10/03/2023 | Data de la darrera actualització: 10/03/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300