Noticia publicada a la web el 07/01/2005
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
L’Ajuntament finalitza amb èxit la primera fase del nou model de jardineria pública de Blanes
S’han dut a terme deu projectes basats en la introducció d’espècies autòctones mediterrànies i sistemes de rec sostenibles
Amb la substitució de les jardineres de la Senda del Molí per arbres - reivindicació llargament reclamada per l’Associació de Veïns del Racó d’en Portes – l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes dóna per acabada l’actual fase de millora de la jardineria pública de l’eix plaça dels Països Catalans, passeig de Catalunya i rotonda del C/ Plantera on s’han aplicat els nous principis de la jardineria pública de Blanes, basats en la sostenibilitat i la xerojardineria les quals estalvien aigua i recursos humans i donen una floració continuada gairebé tot l’any.
En aquest eix viari s’han instal·lat parterres amb rec per degoteig que és el sistema més estalviador d’aigua a la jardineria pública, la plantació d’arbres i arbustos incorpora hidrogel per tal de retenir la humitat a les arrels i sobre l’última capa de terra s’estén una capa d’escorça per evitar l’evaporació. A més s’utilitzen plantes de clima mediterrani o adaptades amb la qual cosa es garanteix més la seva supervivència. També s’ha tingut en compte fer una jardineria propera al ciutadà i que li permeti recuperar referències botàniques que enllacin amb l’origen rural de molts dels nostres conciutadans i conciutadanes per la qual cosa s’ha dedicat la zona al voltant de l’Estació d’autobusos als arbres fruiters –que lògicament donaran fruit -, i en concret s’han plantat nou ametllers, dos pomers, un perer i un cirerer.
En aquesta primera etapa les obres de millora han consistit en un total de deu actuacions:
- Instal·lació de rec per degoteig als parterres del passeig de la Marina i de la plaça dels Països Catalans (2004) i millora de la seva jardineria (2004 i 2005) amb vegetació de clima mediterrani com gaura, canna i euriops.
- Substitució dels arbres morts per les glaçades d’aquest hivern a la plaça dels Països Catalans per uns de més resistents com són les magnòlies.
- Substitució dels pruners cirerers de les jardineres de la plaça dels Països Catalans per margallons (2004), única palmera autòctona europea, amb aportació d’hidrogel per tal de conservar millor la humitat de la terra, estalviar aigua i assegurar millor la seva supervivència.
- Plantació de pruners de jardí i mimoses a la zona de la Biblioteca Comarcal del passeig de Catalunya (2005) per millorar l’ombra d’aquesta zona de pas de vianants.
- Instal·lació de jardineres amb tuies davant de la Casa del Mar.
- Substitució de les jardineres elevades, model “sifu”, per arbres de les espècies pruners de jardí i mimoses a la Senda del Molí (2005) per millorar l’ombra d’aquesta zona de pas de vianants.
- Construcció de tretze jardineres de pedra i plantació d’ametllers al passeig de Catalunya, davant de l’Estació d’autobusos (2004).
- Instal·lació de rec per degoteig i enjardinament dels parterres centrals de l’encreuament del passeig de Catalunya i els carrers Lluís Companys i La Plantera (2004) i la plantació d’arbres fruiters (dos pomers, un perer i un cirerer) als parterres perifèrics de la mateixa zona (2004).
- Instal·lació de rec i enjardinament de la rotonda del c/ Plantera amb planta mediterrània i d’altres adaptades al clima mediterrani (2004) com són l’espígol i l’artemísia.
- Enjardinament dels dos extrems de la rambla de l’avinguda de Catalunya (juny del 2005) amb fotínies i euvònim amb escorça de pi i rec per degoteig.
“Amb totes aquestes millores – ha manifestat Argemir González, tinent d’alcalde de Medi Ambient i Obra Pública- no només volem posar de manifest que apostem per una millora de la jardineria pública sense precedents a la nostra ciutat sinó que ho fem amb criteris sostenibles: instal·lant rec per estalviar aigua i millorar la salut de les plantes i plantant espècies mediterrànies o adaptades al nostre clima per garantir la seva supervivència, augmentar la floració durant més mesos a l’any i demostrar a tothom que es pot tenir un jardí mediterrani estètica i funcionalment molt bo sense necessitat d’importar plantes d’altres climes que donen molta més feina, requereixen molta més aigua i són molt més delicades.”
Data de realització: 07/03/2005 | Data de la darrera actualització:
© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies
Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300