Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Deixalleria Municipal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/26/2004
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Deixalleria Municipal

El proper dissabte 28 de febrer s’inaugura a Blanes la deixalleria municipal. L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de l’Honorable senyor Salvador Milà, conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. A la inauguració, que començarà a les 11 h del matí, s’hi ha convidat a tots els veïns de Blanes. Amb aquesta finalitat s’han enviat 22.500 cartes, s’ha anat a informar a totes les escoles i instituts, i molts dels comerços de la població. Els assistents a la inauguració podran gaudir de tallers i contes per a la mainada, d’una exposició sobre la recollida selectiva, i de visites guiades per conèixer la instal·lació.

La deixalleria de Blanes pretén ser un centre modèlic en diferents aspectes. S’hi han instal·lat dos mòduls de plaques solars independents entre ells, de manera que un subministrarà energia per al funcionament de la deixalleria i l’altre per vendre-la i lliurar-la a la xarxa elèctrica. Un aspecte a destacar d’aquestes instal·lacions és que tenen capacitat d’orientar-se al llarg del dia segons la posició del Sol per poder captar el màxim de radiació solar. Per altra banda, l’actual Equip de Govern ha volgut que la deixalleria de Blanes sigui un centre permanent de sensibilització i d’educació ambiental. Un dels millors recursos de que disposa és la gran oferta en separació de residus. El ciutadà disposarà de més de 60 contenidors diferents on poder deixar les deixalles per tal que, potenciant la separació de materials, s’afavoreixi al màxim la reutilització, el reciclatge i la valorització dels materials. També cal destacar que s’ha fet molt d’èmfasi en que la retolació sigui el màxim d’entenedora per tal que l’usuari sàpiga on ha de llençar els residus i, al mateix temps, quin efecte tenen en el medi ambient i com evitar-ne o reduir-ne l’ús.

La deixalleria obrirà les seves portes per iniciar el servei el dissabte 6 de març, amb un horari molt ampli per donar les màximes facilitats a la població. De dimarts a dissabte estarà oberta al matí i a la tarda, els diumenges estarà oberta pel matí i els dilluns serà l’únic dia que restarà tancada.
Data de realització: 02/26/2004 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300