Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Emili Teixidor a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/11/2005
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Portada del llibre Emili Teixidor a Blanes

La Casa de Cultura de Blanes va acollir, dijous 10/3, la visita d’Emili Teixidor per parlar de la seva darrera novel·la Pa negre*.

Més de 120 persones van poder gaudir de les explicacions de l’autor sobre la necessitat de la societat actual de fomentar la lectura com a font de progrés i sobre el motiu que el va portar a escriure un llibre ambientat en la postguerra catalana: la seva voluntat de deixar constància d’una generació que va fer un pacte de silenci com a conseqüència directa de la repressió.
      La xerrada va donar peu a la intervenció del públic assistent, que es va poder sentir de la veu de l’autor opinions diverses, com el fet que no creu en la inspiració sinó en el treball constant, o bé que la dona treballadora no és una etiqueta aplicable només a la societat actual, sinó que les fàbriques de principis del segle XX estaven plenes de dones treballadores.

      Aquesta activitat la va organitzar l’Oficina de Català de Blanes i es va adreçar als alumnes dels cursos de català per a adults i a tota la població
Emili Teixidor
(petita ressenya de l’autor)

Emili Teixidor neix a Roda de Ter (Osona), com el poeta Miquel Martí i Pol, amb qui compartí escola i amistat. Escriptor d’extensa i variada formació: va cursar magisteri, dret, filosofia i lletres i periodisme; ha estat molt polifacètic professionalment: pedagog, dirextor literari, guinoista, editor, autor de teatre,... Ha col·laborat en mitjans de comunicació com TV3 i actualment parla de llibres i de cultura a Catalunya Ràdio on fa palesa la seva gran capacitat de seducció a través de la paraula.

Una part molt important de la seva obra està dedicada al públic infantil i juvenil, però també escriu per a adults i ha obtingut molts premis de reconeixement de la seva tasca, inclosa la Creu de Sant Jordi.

La seva darrera novel·la Pa negre, ambientada en la Catalunya rural de postguerra, descriu amb una gran força narrativa l’ambient hermètic i fosc d’aquell temps, tot fent un paral·lelisme entre l’evolució del protagonista adolescent i l’evolució d’aquest país arran dels estralls de la Guerra Civil. Aquesta novel·la ha estat guardonada amb els premis Joan Creixells 2003, Lletra d’Or 2004 i Premi Nacional de Literatura 2004.
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/21/2005


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300