Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

31 de maig, dia Mundial sense tabac


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/28/2008
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

31 de maig, dia Mundial sense tabac

31 DE MAIG, DIA MUNDIAL SENSE TABAC

Gairebé la meitat dels joves de 14 a 18 anys han consumit tabac algun cop a la seva vida. Dins d’aquestes edats, el 15 per cent consumeix tabac habitualment però és a totes les franges d’edat on es troben més dones fumadores que homes.

Seguint criteris marcats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’aecc-Catalunya Contra el Càncer Girona organitza la seva campanya d’enguany amb el lema Joves sense tabac per transmetre el missatge de que és necessari modificar la llei actual de mesures sanitàries enfront del tabaquisme quant a la prohibició de fumar en llocs d’oci i restauració. La pràctica demostra que a les ciutats on està en vigor la prohibició de fumar als locals públics, els joves s’inicien menys en el tabac i experimentar no es converteix en un hàbit.

A la campanya d’enguany de l’aecc-Catalunya Contra el Càncer Girona i de la resta de l’estat s’utilitza l’humor de Forges i es fa ús de les noves tecnologies per fer arribar el missatge no fumeu que és pitjor.


    El 29 de maig es farà el llançament del primer vídeo d’un personatge anomenat Piti, el protagonista de la pàgina www.todocancer.org/loestoydejando dirigida a joves. Aquest vídeo es podrà descarregar gratuïtament a través de la mateixa web i a http://es.youtube.com/user/aecc.

    A més, totes les persones que s’apropin a les taules informatives de Catalunya contra el Càncer de Girona, els dies 30 i 31 de maig, podran descarregar gratuïtament al seu mòbil el video de PITI.

Un cop finalitzada la campanya, a partir del 31 de maig, Catalunya contra el Càncer-Girona animarà a opinar sobre la mateixa a través d’un questionari a www.todocancer.org. Qui hi participi podrà guanyar una Wii, un marc digital MP3 o una càmara de fotos digital Nice Tech mercès a la col·laboració de Nintendo, Polaroid i Fotored Digital.

TAULES INFORMATIVES
Es muntaran taules informatives sobre el tabac i també hi haurà intercanvi de cigarrets per xupa xups a les següents poblacions i hospitals:
POBLACIÓ
DATA
LLOC
Sant Antoni de Calonge
30.05.08
Col·legi, dispensari, bancs...
Banyoles
28.05.08
Mercat
Amer
01.06.08
Plaça
Blanes
30.05.08
Plaça d’Espanya
Sant Feliu de Guíxols
30.05.06
Rambla / Passeig Marítim


El públic en general podrà apropar-se a les taules informatives durant tot el matí, encara que es recomanable que els mitjans de comunicació les visitin a partir de les 12:30 hores per poder, en cas d’estar interessats, consultar els especialistes-psicòlegs presents.

Segons l’OMS, el tabac és la primera causa evitable de mort al món. És l’únic producte de consum legal que mata entre un terç i la meitat dels seus consumidors. El mateix organisme recorda, amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, que mentre la indústria tabacalera intensifica els seus esforços per captar als joves, potencials consumidors de tabac de per vida, principalment de països en vies de desenvolupament, amb unes legislacions pràcticament inexistents, la salut d’un percentatge important del món està sota amenaça. Quant als països desenvolupats, on es busquen fòrmules diferents per arribar als potencials fumadors, l’exposició, tant directa com indirecta a la publicitat del tabac, juntament amb altres estratègies de màrqueting utilitzades per la indústria del tabac, incita a provar el tabac per primera vegada i convertir-se en consumidors habituals.
Data de realització: 05/28/2008 | Data de la darrera actualització: 05/28/2008

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300