Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Obreria del Vilar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/28/2007
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obreria del vilarL’Obreria del Vilar

L’Obreria del Santuari de la Mare de Déu del Vilar fa saber a tots els blanencs i blanenques, així com als devots i amics del Vilar dels pobles veïns, la següent informació:

Al llarg dels segles, el Santuari del Vilar, a prop de complir el mil·lenari de la troballa de la imatge mariana, ha estat i és un referent cultural i religiós de primer ordre per la nostra vila i per la comarca.
La conservació en bones condicions d’aquest patrimoni requereix d’una atenció continuada i d’un seguiment acurat de l’estat de conservació de tots els seus elements artístics. Per aquest motiu, davant l’obertura d’esquerdes a la nau i al cor es va fer un estudi patològic de l’edifici i els arquitectes ens varen urgir una intervenció per a consolidar l’estructura de l’edifici. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, la Diputació de Girona i el Bisbat es va reparar el cor amb un cost de 17.400 euros. Seguint l’advertiment dels arquitectes hem acabat la segona fase per aïllar les humitats de les parets exteriors i evitar filtracions d’aigües pluvials al subsòl de l’edifici. Ara, amb motiu de les obres del cor i de les esquerdes de la nau ens veiem obligats a pintar l’interior del Santuari. El cost d’aquestes dues obres pugen 36.000 euros. A aquesta quantitat s’hi han d’afegir altres despeses com són la restauració de les pintures i de l’altar de Sant Rafel o la consolidació d’alguns vitralls malmesos.

Ara ens toca cercar nous col·laboradors per a fer-ho possible i demanem el suport de tothom que ens pugui donar un cop de mà per acabar aquesta millora, que de ben segur serà en benefici de la població de Blanes i millorarà l’oferta turística de la zona. Esperem que serà possible comptant amb la generositat dels donatius del amics del Santuari i del limitat fons de reserva de l’Obreria que, pràcticament està exhaurit.

Es pot informar a familiars o persones que es poden fer donatius en un sobre a les tres parròquies de Blanes o bé al compte de l’Obreria:
Caixa de Girona número 2030.0028.09.3000043347.

Confiant que aquesta petició serà contemplada amb interès, signa la present l’Obreria del Santuari del Vilar de Blanes, a 28 de setembre de 2007
Data de realització: 09/28/2007 | Data de la darrera actualització:


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300