Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya “A Blanes reduïm els residus...i reciclem els envasos”, números premiats.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/19/2009
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BossesPaperCampanya “A Blanes reduïm els residus...i reciclem els envasos”, números premiats.El dissabte 16 de maig va tenir lloc al passeig Cortils i Vieta la celebració de la festa de cloenda de la campanya “A Blanes reduïm els residus...i reciclem els envasos” que ha impulsat el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes amb l’objectiu de fomentar als ciutadans de Blanes hàbits que facin possible reduir la quantitat de residus que generem, en especial les bosses de plàstic, i de la importància de la correcta separació del paper-cartró, envasos i vidre pel seu posterior reciclatge. En aquesta festa es van realitzar tallers ambientals, per grans i petits, on es mostrava d’una manera senzilla exemples de prevenció i reutilització de residus. Es va fer entrega a tots els participants d’uns obsequis com ara uns boc’n’roll que s’utilitzen per substituir els emboltoris dels entrepans, unes guies amb propostes senzilles per reduir els residus, uns bolígrafs fabricats a partir d’envasos reciclats que provenen de la recollida selectiva dels contenidors grocs i, pels més menuts uns contes ecològics.

Durant aquesta campanya s’han distribuït bosses tèxtils a les llars del municipi i les parades dels mercats han lliurat, durant una setmana, a totes aquelles persones que no feien ús de bosses de plàstic de nanses, unes butlletes per al sorteig de 10 lots de regals que fomenten hàbits de prevenció de residus. Recordem que els números premiats són tots aquells que les seves quatre darreres xifres siguin 6608 i que els premiats poden passar a recollir el seu lot al Servei de Medi Ambient (passeig Cortils i Vieta núm. 19 – telf. 972 379 371).
En total s’han distribuït durant aquesta setmana unes 30.000 butlletes, que equivalen a

un estalvi de 30.000 bosses de plàstic = 120 kg de CO2 que s’han deixat d’emetre a l’atmosfera
Així doncs, si aquest petit gest de substituir les bosses de plàstic per altres elements com bosses tèxtils, carretons o cabassos fos adoptat per cada blanenc durant tot l’any, entre altres coses, aconseguiríem estalviar una gran part d’energia provinent de la fabricació de cada bossa de plàstic a l’hora que també deixaríem d’emetre moltes tones de CO2 a l’atmosfera.
Data de realització: 05/19/2009 | Data de la darrera actualització: 05/19/2009


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300