Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El projecte de pavimentació, un dels temes destacats del ple de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/26/2014 07:34:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl projecte de pavimentació, un dels temes destacats del ple de setembre

També es va aprovar una moció per demanar que ENDESA aturi el seu projecte de suprimir el centre de treball de Palafolls que atén, entre d’altres, les avaries de Blanes

Un dels temes més destacats que va tractar la sessió plenària corresponent al mes de setembre celebrada ahir a la nit va ser la modificació del pressupost que permetrà tirar endavant la primera fase del projecte de millora de la via pública que inclou la reparació urgent de paviments. Aquesta primera fase compta amb un import de prop de 700.000 euros, i està finançada amb subvencions del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural de la Diputació de Girona dels anys 2013 i 2014, el Pla Especial d’Inversions Sostenibles d’enguany, també de la Diputació de Girona.

Els prop de 65.500 euros restants provindran de fons propis de l’Ajuntament de Blanes. L’equip de govern va comptar amb el recolzament del PP per aprovar aquest tema, mentre que la resta de regidors i regidores van votar-hi en contra.


Seguint l’ordre del dia, el següent punt tractat que, en aquest cas es va aprovar per unanimitat, va ser l’adjudicació de la concessió per a l’execució del projecte de millores al camp de futbol de Can Borell. La modificació del conveni de condicions de treball del personal de l’ajuntament, que preveu nous complements de dedicació per necessitats de servei es va aprovar amb les abstencions de CiU i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega. No van haver intervencions en el següent punt, que es va aprovar per unanimitat per declarar la compatibilitat que ha demanat una treballadora de l’Ajuntament.

L’Ajuntament demana que no es tanqui el centre de treball d’ENDESA

També hi va haver unanimitat en la reclamació que farà l’Ajuntament de Blanes a la companyia elèctrica ENDESA perquè aturi les intencions que té l’empresa Cobra, que dóna servei en aquesta zona, de suprimir el centre de treball de Palafolls. Aquesta seu dóna atenció a les avaries de Blanes, Lloret, Tossa i Llagostera. Val a dir que la major part de treballadors són de Blanes municipi i ara la se’ls ha comunicat que a mitjans d’octubre se’ls vol traslladar a Begur, Màlaga, Càceres i Astúries.

Més enllà de l’àmbit laboral, però, la reclamació del consistori blanenc va en el sentit que la vila –i, per afegit, les altres tres- es quedaria sense una cobertura d’assistència més àgil si es tanca el centre del Maresme, ja que llavors Cobra continuaria donant servei des de les seves altres dues seus a Begur i Granollers. Aquesta agilitat en la resposta va quedar demostrat que no serà la mateixa el passat 7 d’agost, quan Blanes va patir una avaria que va deixar 2.200 abonats sense llum durant més de dues hores: aquell dia va haver d’atendre la incidència el centre de Begur.


Moció per retirar els honors a Jordi Pujol i estrena dels canvis del ROM

Els tres darrers punts a l’ordre del dia van ser sengles mocions: la primera la presentava el PSC per oposar-se al reial decret que preveu que les biblioteques hagin de pagar drets d’autor en els préstecs, i es va aprovar per unanimitat, sense necessitat d’entrar a votar. Les altres dues mocions van ser d’EUiA-ICV. Una d’elles era per oposar-se a la reforma del govern estatal per a l’elecció d’alcaldes i alcaldesses, que es va aprovar amb l’abstenció del PSC i els vots en contra del PP.

En canvi, la segona proposta d’acord es va aprovar per unanimitat, i demana que es revoquin els títols honorífics, els guardons i les plaques on figuri el nom de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que ha reconegut haver evadit diners en comptes a l’estranger. CiU va donar finalment suport a la moció a condició que l’Ajuntament fixi un reglament que delimiti el procediment a seguir sempre que es demani una revocació de títols com aquesta.

Val a dir per últim que ahir va ser el primer ple en què ja van entrar en vigor les modificacions recentment aprovades al ROM –el Reglament Orgànic Municipal- que permeten, entre d’altres novetats, la intervenció del públic sobre temes que no s’hagin tractat al ple, prèvia entrada d’instància per escrit. Dos ciutadans del municipi van fer ús d’aquest nou dret; Francesc Pumarola, que va tractar de diversos temes personals; i Laia Buixeda, que va parlar en nom de l’Assemblea Nacional Catalana per preguntar a l’alcalde quins mecanismes posarà a disposició l’ajuntament de Blanes per celebrar la consulta del 9N.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/26/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300