Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Conveni entre la fundació territori i paisatge, de Caixa Catalunya i la Fundació Carl Faust


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2007
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Conveni entre la fundació territori i paisatge, de Caixa Catalunya i la Fundació Carl Faust

Dissabte 2 de juny, el Director Gerent de la Fundació Territori i Paisatge, Sr. Jordi Sargatal, i el Director General de la Fundació Carl Faust, Sr. Jordi Masbernat, signaran, al Jardí Botànic Marimurtra, el conveni per a la redacció del pla de gestió de l’espai natural que té la segona a la muntanya de Sant Joan de Blanes.


Aquest conveni constitueix una aplicació pràctica dels objectius d'ambdues institucions en la preservació de la natura a Catalunya i reflecteix la seva voluntat de treballar conjuntament en un horitzó ambiciós de col·laboracions a mig termini.

Amb el suport i l’orientació de la Fundació Territori i Paisatge, el pla de gestió del bosc de Marimurtra serà dut a terme pel mateix equip professional del Jardí Botànic on, amb aquesta nova activitat, s’inicia una línia de serveis mediambientals que podria consolidar-se en una empresa per a l’assessorament d’empreses, propietaris privats, administracions i institucions en el àmbit de la gestió d'espais naturals, el manteniment d'espais verds sostenibles, la recuperació de lleres de rius i, en definitiva, la protecció del patrimoni natural. Amb aquesta finalitat, els efectius humans de la Fundació Carl Faust es veuran reforçats amb la incorporació de la Sra. Laura Arjona, biòloga especialitzada en zoologia i medi ambient, fins ara regidora d’Educació i Salut de l’Ajuntament de Blanes.


D’ençà de la renovació del seu patronat, iniciada ara fa tres anys, la Fundació Carl Faust es proposa el disseny i desenvolupament de projectes que constitueixin aportacions, des de la societat civil, a la ciència a Catalunya: projectes de conservació de plantes endèmiques o amenaçades del nostre territori i projectes de recerca amb tècniques de biologia molecular vinculades sobretot amb els primers. Tot plegat sense oblidar la divulgació botànica i mediambiental la necessitat de la qual no s’escapa a ningú especialment a la vista dels últims informes sobre la incidència de l’abusiva activitat humana i del canvi climàtic en la salut de la biodiversitat i, doncs, del planeta. En aquest darrer aspecte, les activitats a Marimurtra són incessants: guiatges per a escolars i adults a les instal·lacions del Jardí, jornades informatives en ocasió del Dia Internacional de la Diversitat Biològica, tallers, casals i, properament, camps de treball per a joves. Però ara és hora de fer un pas més endavant endegant projectes concrets que permetin que tots els coneixements de l’equip tècnic de la Fundació Carl Faust estiguin plenament al servei de la societat.

L’acte tindrà lloc en el Jardí Botànic Marimurtra, a Blanes a les 12h
Data de realització: 05/31/2007 | Data de la darrera actualització: 05/31/2007

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300