Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Agenda: 50 Anys de Quillats de Blanes. Exposició fotogràfica.


Camí de tornada


Menú principal50 Anys de Quillats de Blanes. Exposició fotogràfica.

Dates

1 maig - 30 maig
LlocDiferents espais expositius

Dates i horaris exposicions:

BIBLIOTECA del 2 al 30 de maig

CASAL CÍVIC del 2 al 30 de maig

CASA SALADRIGAS del 2 al 30 de maig

M. LLUÏSA G. TORNEL del 2 al 20 de maig

ABBC del 1 al 15 de maig50 Anys de Quillats és una exposició que recull la història d'aquest concurs fotogràfic.


L'agrupació fotogràfica i cinematogràfica de Blanes (AFIC) el va organitzar per primer cop l'any 1968 i exceptuant alguna interrupció s'ha repetit any darrere any fins a arribar avui a la 50 edició.

50 anys de Quillats han generat moltes fotografies i molt diferents, fotografies de diferents temàtiques, de diferents estils (clàssiques, experimentals...) i diferents processats (revelats químics, digitals...).

Indistintament, el que és evident és que els autors han buscat sempre captar un moment, una idea... i convertir-ho en un missatge artístic.

50 anys de Quillats es podrà visitar a diferents espais expositius de Blanes.
Cadascú amb un centre d'interès diferent.

Als aparadors de l'ABBC trobareu un recull fotografies premiades en alguna de les 50 edicions. Son sobretot fotografies dels darrers 10 anys. Són fotografies escollides pel seu impacte visual, per captar l'atenció de l'espectador o del passejador... i animar-lo cercar el proper aparador i la propera fotografia, convertint així el centre comercial de blanes en un passeig fotogràfic.

A la sala M. Lluïsa G. Tornel (Ample 11) i a la Casa Saladrigas (Doctor Roig i Raventós, 2) s'exposa una mostra evolutiva del concurs al llarg dels 50 anys. Es poden veure des de les primeres fotografies (1968) a les més recents (2023).

A Casa Saladrigas també s'exposen les fotografies guanyadores de la darrera edició del Quillat de Blanes 2023. Un total de 70 fotografies. Les fotografies del millor autor del concurs, així com les 11 fotografies premiades a cada secció.

I, es complementa l'exposició amb una mostra dels diferents trofeus lliurats al concurs, reproduccions del Quillat en plata, ceràmica, fusta o coure. Una mostra més de l'evolució del concurs.

A la Biblioteca comarcal de Blanes, s'exposa el tema "Mar", el qual va ser l'origen del concurs i del nom del concurs; "Quillat". Que és com s'anomenen a Blanes a les barques de pesca d'arrossegament, "arrastre".

L'any 1964 l'AFIC va organitzar un concurs local on la temàtica va ser "la pesca i el mar".

Aquest concurs seria la llavor del futur Concurs Nacional Quillat que se celebraria per primer cop l'any 1968 i en el qual es premiava una col·lecció composta per tres fotografies de tema "Mar".

Aquest tema seria el premi d'honor a la millor col·lecció de tema Mar fins a l'any 1976. Posteriorment, el tema mar es mantindria com a premi especial individual al llarg de 5 anys. Fins al 1981.

Aquest tema com a premi d'honor es va recuperar l'any 1977 coincidint amb el 25 aniversari del concurs i també l'any 2010 coincidint amb el 50 aniversari de l'AFIC.

A partir de l'any 2012, any en què se celebra el 40 aniversari del concurs, es recupera el tema mar, i, s'instaura de manera fixa com a premi individual de secció.

Al Casal Cívic i Comunitari Can Borell, s'exposa una mostra de fotografia creativa i experimental. Els fotògrafs més artístics sempre han buscat l'originalitat, l'impacte visual, la innovació en la captura o en els revelatges... Tot al servei del missatge que volien transmetre amb la seva fotografia.

Si bé, això és una realitat present a tots els temps, els darrers anys, amb l'arribada de la fotografia i l'edició digital, les possibilitats s'han multiplicat per 100, i són infinits els recursos al servei de la creativitat.

Aquesta exposició és una mostra d'aquestes fotografies, experimentals i creatives.

Fotomuntatges, surrealisme, dissenys... en definitiva fotografies que no us deixaran indiferents.

Us convidem a gaudir de 50 anys de Quillats!!!

Dates i horaris exposicions

BIBLIOTECA del 2 al 30 de maig

CASAL CÍVIC del 2 al 30 de maig

CASA SALADRIGAS del 2 al 30 de maig

M. LLUÏSA G. TORNEL del 2 al 20 de maig

ABBC del 1 al 15 de maig

"50 ANYS DE QUILLATS"

Data de realització: 04/17/2023 | Data de la darrera actualització: 04/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300