Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

50 anys Club Básquet Blanes i Presentació equips 13/14

ESPORTS.CIUTAT:ESPORTIVA

Camí de tornada


Menú principal50 anys Club Básquet Blanes i Presentació equips 13/14S’inaugura l’escultura commemorativa dels 50 anys del Club Bàsquet Blanes
L’obra “Trajectòria”, de l’artista blanenc Jordi Coll, s’ha finançat amb les aportacions econòmiques de diverses persones i s’ha instal·lat a la Ciutat Esportiva Blanes

La Ciutat Esportiva allotja des d’aquesta setmana l’escultura “Trajectòria”, obra de l’artista blanenc Jordi Coll, creada en motiu de la commemoració dels 50 anys del Club Bàsquet Blanes. L’acte inaugural el van encapçalar diumenge passat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president del Club Blanes, Josep Pérez. També els acompanyaven regidors i regidores de l’Ajuntament, el propi escultor i membres de la Comissió del 50è aniversari del CBB.


L’escultura s’ha instal·lat al passadís que va des del vestíbul de la Ciutat Esportiva fins a la zona dels camps de futbol, ja que aquest espai s’ha destinat per commemorar actes de rellevància històrica de les entitats esportives blanenques. L’Ajuntament i el Club Bàsquet Blanes han signat un conveni mitjançant el qual l’entitat cedeix en dipòsit l’escultura, que està valorada en 10.000 euros.


Per al seu finançament s’ha comptat amb les col·laboracions econòmiques aportades per diverses persones, els noms de les quals figuren en una placa situada al costat de l’escultura. La idea de crear una obra d’art commemorativa va sorgir dels membres de la Comissió del 50è aniversari del Club Bàsquet Blanes, una celebració que es va fer durant el 2008 i que va continuar l’any següent, quan el municipi va ser distingit com a Ciutat del Bàsquet Català.


Des de llavors, quedava pendent la realització i inauguració de l’escultura, ja que la idea original era crear un monòlit de grans dimensions perquè s’instal·lés a l’entrada d’accés, l’exterior de la Ciutat Esportiva Blanes. Posteriorment, però, es va considerar que aquest no era el lloc idoni. D’aquesta manera, l’escultura és el primer element que s’ha instal·lat en l’espai on al llarg dels anys s’aniran incorporant nous elements que commemorin fites històriques de les entitats.


L’acte d’inauguració es va fer coincidint amb la presentació dels equips del Club Bàsquet Blanes de la temporada 2013-2014. Actualment l’entitat compta amb 17 equips de diferents categories masculí i femení, a banda dels 9 grups que practiquen el bàsquet a diferents centres escolars del municipi. En total, el Club Bàsquet Blanes compta amb més de 350 persones implicades en la tasca de l’entitat entre jugadors i jugadores, tècnics i membres de la junta.


Jordi Coll, creador de “Trajectòria”


Jordi Coll i Fernández va néixer a Blanes l’any 1967, és llicenciat en Belles Arts i es va iniciar en l’escultura treballant al taller de Jaume Coll Puig, escultor i catedràtic d’escultura per la Universitat de Barcelona. A més, l’artista està vinculat amb l’entitat esportiva perquè va ser jugador del Club Bàsquet Blanes durant unes quantes temporades.


Jordi Coll treballa en escultura amb experimentació en fosa de bronze al propi taller, i és autor, entre d’altres, de les següents creacions instal·lades en llocs públics: “Monument a Joaquim Ruyra”, a Malgrat de Mar; “Llavor”, davant el Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes; “Homenatge a Miquel Martí Pol”, a Tordera, i “Tordera, La Tordera”, situada a la Nacional 2.


I el vídeo....
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=inY6Yhzwej8
Data de realització: 12/11/2013 | Data de la darrera actualització:


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300