Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya d'Identitat: Blanes, ciutat esportiva

ESPORTS

Camí de tornada


Menú principalCampanya d'Identitat: Blanes, ciutat esportiva


CAMPANYA D'IDENTITAT

Amb l'objectiu d'aconseguir que la pràctica esportiva sigui senya d'identitat a la nostra vila, el Departament d'Esports llançà, l'any 2021, la campanya "Blanes, ciutat esportiva", sensibilitzant de la importància dels valors associats a l'esport:

IDENTITAT - RESPECTE -DIVERSITAT - SOSTENIBILITAT

IDENTITAT

Els prescriptors són essencials per crear impacte a qualsevol campanya, pel que es van buscar els protagonistes entre el teixit esportista local, animant als usuaris d'entitats i clubs a participar en un concurs d'Instagram. Els més populars representen les diferents disciplines esportives a la campanya.

Veure guanyador@s del concurs: "Busquem Esportistes!"Per generar sentiment de ciutat esportiva, els guanyador@s del concurs van realitzar diferents sessions fotogràfiques, amb l'objectiu de crear imatges trencadores, on l'esport està fora del context habitual i sense coherència amb la disciplina, però si en localitzacions reconegudes per la població de Blanes.

A continuació, la relació de cartells dels representants, de cada disciplina esportiva, que s'han utilitzat en la difusió de la campanya: "Blanes, ciutat esportiva":

RESPECTE

Fomentar el respecte davant diferents situacions/àmbits que impliquen esportistes, el seu públic o qualsevol persona que no en senti és el nostre objectiu. Així doncs, s'aprofità la campanya per sensibilitzar, també, de la importància dels valors associats a la pràctica esportiva, pel que vam escenificar en imatges diferents situacions per donar visibilitat:
DIVERSITAT

Donar a conèixer la gran varietat d'activitats esportives que es poden portar a terme a Blanes i transmetre que fer esport és salut, però també és diversió, passió, companyerisme i, si es vol, competició, és l'objectiu del pla d'acció realitzat amb l'escoles, durant el mes de maig i juny de 2021. On es vam realitzar dinàmiques de grup amb materials pedagògics que van ajudar als nens i nenes que participaven a despertar i mantenir l'interès per fer esport.

Materials utilitzats: flyer "Troba el teu esport!" i vídeo documental.

Troba el teu esport!
Amb un click sobre la imatge s'obrirà tot un món de possibilitats esportives.


Vídeo/documental
Com viuen, què els aporta, què significa per aquests homes i dones, nois i noies, practicar esport.
En el pla d'accions d'aquesta fase que es va realitzar en centres educatius l'any 2021, es va detectar la necessitat d'impulsar l'activitat física en adolescents, pel que aquest 2022, el Departament d'Esports ha decidit centrar esforços en l'alumnat de 3 ESO de tots els centres educatius del municipi, tenint en compte els següents objectius:

- Mantenir una reflexió sobre els beneficis de l'esport amb l'alumnat de 3ESO de centres de secundària de Blanes

- Generar contacte entre entitats d'esport local i estudiants de 3 ESO dels centres de secundària de Blanes

Del 9 al 20 de maig de 2022, es van realitzar 4 sessions de treball per cadascun dels 20 grups d'alumnes de 3ESO de INS S’Agulla / INS Sa Palomera / INS Serrallarga / Ventijol / IES Cor de Maria / IES Santa Maria.

Veure campanya i resultats

SOSTENIBILITAT

Aprofitant que el dia 6 de juny de 2021 era el Dia Internacional del Medi Ambient, diferents entitats van participar en una recollida de residus en espais propers a les seves instal·lacions esportives. L'objectiu era sensibilitzar als i les esportistes de la importància de la cura de l'entorn, i alhora treballar el cohesió de grup de manera participativa en una activitat fora del seu lloc d'entrenament.

Les entitats esportives que han participat en aquesta iniciativa són:
Al mateix temps, s'està treballant a iniciativa del Club Bàsquet Blanes, fomentar no usar plàstics durant la pràctica esportiva, pel que el Departament d'Esport amb col·laboració amb l'entitat està treballant per crear una campanya de conscienciació.Altres accions relacionades amb la campanya:

Estores de Corpus (Maig 2021)
En l'edició d'enguany de les "Estores de Corpus", els artistes han dedicat una estora al 10é Aniversari.


Exposició Itinerant: Història esportiva local
L’Ajuntament de Blanes, dins el marc de la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’, apel·lant a les arrels històriques que té la vila on comença la Costa Brava en matèria esportiva. L’Arxiu Municipal de Blanes, el Departament de Turisme-Promoció de la Ciutat i el Departament d’Esports van preparar una exposició itinerant formada per 10 roll ups.

Per poder conèixer la història de l’esport blanenc calia seguir un itinerari, fet comptant amb el suport de l’ABBC, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre. Des de dimecres 23 de juny fins al dijous 8 de juliol de 2021, els 10 roll ups van estar ubicats en sengles botigues que col·laboraven en la campanya, i de l’11 de juliol al 31 d’agost es van emplaçar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes. A dia d'avui, està fixa a la Ciutat Esportiva Blanes.

Les botigues on estan exposats els 10 roll ups amb la història de l’esport local són: 2 d’ells a les dues botigues Dakota (Carrer Muralla i Passeig de Mar/Carrer Ample); Gelateria Giotto (Carrer Ample), La Casa Groga (Carrer Hospital), l’Escola de Dansa Daina (Avinguda de la Pau), Euronics (Carrer Jaume I), 2 altres a les dues botigues d’Esports Perpinyà (tots dos locals són al Carrer Mercaders), Foot On Mars (Rambla Joaquim Ruyra) i San Juan Òptics (Rambla Joaquim Ruyra).Per a més informació:

Departament d'Esports
T. 972 35 23 22
esports@blanes.cat
www.blanes.cat/esports


Data de realització: 02/23/2021 | Data de la darrera actualització: 05/11/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300