Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Informació general


Camí de tornada


Menú principalInformació general

COM FACTURAR ELECTRÒNICAMENT A L'AJUNTAMENT DE BLANES

 

PAS 1. El PROVEÏDOR primer ha de generar la factura electrònica en format “FACTURAe". Ho pot fer de diverses maneres:

 

- Manera núm.1 Molt possiblement el seu programa de facturació li permet exportar la factura en format de factura electrònica “FACTURAe". És imprescindible que signi la factura elecrònica amb el seu certificat digital. El millor és que consulti al seu proveïdor informàtic que li proporciona el programa de facturació. Si el seu programa de facturació no li permet, llavors haurà d’optar per les següents maneres:

- Manera núm. 2 A partir de la seva factura “normal”, pot generar la factura electrònica amb el programa gratuït FACTURAe que proporciona l’Administració General de l’Estat. Aquí se’l pot descarregar i aquí es pot veure un vídeo de com utilitzar el programa. Necessitarà el seu certificat digital per a crear i signar la factura electrònica. Quan ho faci, la plataforma li demanarà el codi DIR 3. El Codi DIR 3 de l’Ajuntament de Blanes és L01170237. Aquest mateix codi l’haurà d'introduïr a tres camps:

- Oficina tramitadora

- Oficina comptable

- Òrgan gestor

A vegades, generar la factura amb el FACTURAe és complicat i es generen una serie d’incidències. És més recomanable fer servir la següent manera perquè sol ser molt més àgil i ràpida:

- Manera núm. 3 Utilitzar el programa B2BRouter (cal crear-se un compte gratuït), amb el qual es pot crear la factura electrònica i enviar-la directament a l’Ajuntament de Blanes o sinó també es pot crear la factura electrónica amb el B2BRouter i guardar-la a l’ordinador per llavors enviar-la a través de la plataforma FACE. (Cal enviar-la a través del FACE quan s’ha d’annexar documentació complementària, ja que la versió gratuïta del B2BRouter NO permet annexar documentació complementària a la factura electrònica). 


PAS 2. Una vegada el PROVEÏDOR disposi de la seva factura electrònica signada digitalment, ja la pot enviar a l’Ajuntament de Blanes.

 


Ho pot fer mitjançant la plataforma FACE. Per a fer-ho haurà de disposar d’un certificat digital (IDCAT o FNMT) o de firma electrónica (AUTOFIRMA) a través del qual identificar-se per poder accedir a aquesta plataforma.
 
Si utilitza la plataforma B2BRouter i no ha d'ajuntar documentació complementària, no haurà de fer el PAS 2, perquè des de B2BRouter ja pot enviar la factura en format “FACTURAe” directament a l’Ajuntament de Blanes. Però si necessita annexar documentació (per exemple arxius PDF o Word), llavors ha d'enviar la factura necessàriament a través de la plataforma FACE o sinó utilitzar la versió de pagament del B2BRouter que sí permet adjuntar documentació complementària.MOLT IMPORTANT

Independentment de la plataforma que es faci servir per enviar la factura electrònica, ÉS IMPRESCINDIBLE que s'hi indiqui el número AD de comanda. Si no s’hi indica aquest número AD de comanda, no es processarà la factura i no es procedirà a l’abonament de la mateixa (a excepció d’algunes circumstàncies molt concretes). Per altra banda NO cal adjuntar el full de comanda. N’hi ha prou en que s’indiqui el número AD de comanda en la mateixa factura, per exemple a l’apartat de “observacions”.

Cal recordar que el període de pagament de l’Ajuntament de Blanes sol ser a partir de 60 dies des de la data de recepció de la factura (data d’entrada en el Registre Electrònic de Factures), sempre que no hi hagi cap dada incorrecta en la documentació tramitada o cap altra incidència en la tramitació, coses que podrien endarrerir el període de cobrament.

 
Per qualsevol dubte o consulta informàtica, contacteu a lluiscampderrich@blanes.cat 972 358 260 (extensió 4453)
 
Per qualsevol dubte o consulta relativa a qüestions pròpiament de facturació, contacteu a jmfuentes@blanes.cat   972 379 316

- Tutorial pas a pas de com facturar a través de B2BRouter (opció recomanada)

- Tutorial pas a pas de com facturar a través de Facturae i Face

- Tutorial pas a pas de com facturar si ets una farmàcia

- Tutorial pas a pas de com facturar si ets un despatx d'advocacia, notari o similar


Si teniu cap incidència amb la plataforma FACE, podeu demanar assistència tècnica aquí:

- Petició de resolució d’incidències del FACE


Altra informació d'interès:

Passos a seguir per a presentar una factura electrònica a l’Ajuntament de Blanes

Manual del FACTURAE

Manual del FACE

Guia de Preguntes Freqüents del FACE

- Més informació del FACE

- Més informació de B2BRouter

Data de realització: 05/19/2021 | Data de la darrera actualització: 10/05/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300