Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes inclou novetats als actes de la Diada, on hi haurà concerts d’Elena Gadel i Jordi Ninus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/04/2019 01:45:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes inclou novetats als actes de la Diada, on hi haurà concerts d’Elena Gadel i Jordi Ninus

La principal novetat dels actes oficials serà una Xocolatada Popular, i s’ha avançat l’horari de l’Ofrena Institucional davant el Monument a Lluís Companys

Aquest 2019 l’Ajuntament de Blanes ha fet canvis al programa d’actes organitzats amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. El més destacat és que la jornada central de l’11 de Setembre s’encetarà amb una Xocolatada Popular que tindrà lloc a la Plaça dels Dies Feiners a partir de les 9 del matí. Cada any s’organitzarà amb la col·laboració d’una entitat del municipi, i enguany serà l’Associació Rialles qui se n’encarregarà.


Hissada de la Senyera
El què no s’ha modificat és l’acte central i més solemne, la hissada de la senyera des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, que tindrà lloc a les 11 del matí, acompanyada de l’Himne Nacional de Catalunya, el ‘Cant dels Segadors’. Després vindrà un petit canvi: l’Ofrena Floral Institucional davant el Monument a Lluís Companys es farà una mica abans del què és habitual, a les 11’20 h del matí.


Tant l’acte de la hissada de la senyera, l’única bandera que onejarà al balcó principal durant l’11 de Setembre, com l’Ofrena Floral, els encapçalarà l’alcalde de Blanes acompanyat pels regidors i regidores del consistori, així com representants dels dos principals cossos de seguretat que operen a Blanes: la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.


A les 11’25 del matí -després de la Ofrena Institucional i no abans, com s’ha fet els darrers anys-, dipositaran les seves respectives ofrenes florals els partits polítics amb representació municipal que així ho han anunciat: ERC, BeCP i JxB. La Diada Nacional de Catalunya es tancarà més tard, a les vuit del vespre, amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla ‘La Flama de Farners’ a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar.

Actuacions d’Elena Gadel, Jordi Ninus i Exta6 a la 8a Fira Sabors Catalans

El programa d’activitats s’ha començat a distribuir a través de 2.000 díptics avui dijous a les dependències municipals. El cicle s’encetarà dissabte vinent, 7 de setembre amb la instal·lació de la 8a Fira de Sabors Catalans que s’allotjarà al Passeig de Mar els dies 7 i 8, així com 10 i 11 de setembre. Hi haurà una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la diada, on s’hi ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra.


Vista Aèria Parades Fira Sabors Catalans
Coincidint amb la fira, també hi haurà espectacles i concerts a l’escenari del Banc dels Músics. Un dels més destacats serà el què protagonitzarà diumenge 8 de setembre a les 8 del vespre la coneguda cantant catalana Elena Gadel, que va saltar a la fama arran de participar en la segona edició del concurs televisiu ‘Operación Triunfo’. Els seus temes barregen el jazz i el flamenc i, a banda de la seva faceta com a cantant, també és molt coneguda pels espectadors de TV3 per haver intervingut a l’’Oh Happy Day’, i actualment com actriu a la sèrie ‘Com si fos ahir’.

D’altra banda, el dimarts 10 de setembre de 7 a 8 del vespre hi haurà el concert d’un altre conegut cantant català, Jordi Ninus, que presentarà el seu nou disc ‘Irreal’. Ha compartit la seva música a més d’un centenar de localitats de la geografia catalana i ha presentat les seves cançons en català en alguns escenaris internacionals com París, Londres, Luxemburg, Zurich o Colònia, entre d’altres.


Concert Manu Guix Recinte Fira Sabors Catalans 2018
El mateix dimarts a les 9 de la nit hi haurà una espectacular actuació de dansa i foc amb la companyia ‘Aestus Show’ a peu de carrer. D’altra banda, cal apuntar que les actuacions s’hauran encetat el dissabte a 2/4 de 9 de la nit amb un concert del grup ‘Exta6’, una banda de rock formada a Viladecavalls que des del primer dia ha prioritzat rescatar el rock fet en català, sense perdre de vista les seves influències musicals de Bruce Springsteen, Rolling Stones o Tom Petty, entre d’altres.

Altres actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Al marge dels actes institucionals, diverses entitats del municipi n’han organitzat d’altres coincidint amb la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. Dimarts a ¾ de 10 de la nit començarà el repartiment de torxes a la Plaça dels Dies Feiners, on a partir de les 10 es projectarà el documental de l’ANC ‘Les nostres accions, el nostre poder: del pacifisme a la lluita noviolenta’.

El treball, amb una duració de 20 minuts, és una producció de ‘Uniunfandos’ per a l’Assemblea Nacional Catalana, realitzat per Roger Reig. Explica d’una manera directa i clara en què consisteix la lluita noviolenta i pacífica, i és un acte obert a tothom que es completarà amb un col·loqui posterior a càrrec del membre del Secretariat Nacional de l’ANC, Quim Arnau.


Els actes -organitzats per l’ANC, Òminum Selva Marítima, CDR de Blanes, amb el suport l’Associació Cultural La Focal i d’altres entitats-, es completaran a ¾ d’11 amb la lectura d’un manifest. Per últim, a partir de les 11 de la nit, començarà la Marxa de Torxes amb un nou recorregut pels carrers Ample, Raval i Muralla, Passeig Cortils i Vieta i una breu aturada davant el Monument a Lluís Companys per fer-hi diverses ofrenes. Per últim, es pujarà dalt de Sa Palomera per hissar-hi l’estelada.
Data de realització: 09/04/2019 | Data de la darrera actualització: 09/05/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300