Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació al 9è Cros Escolar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2014 01:36:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CROSS ESCOLAR 2014Èxit de participació al 9è Cros Escolar

Van participar 700 alumnes de primària i secundària dels centres de Blanes, dels quals 100 han estat seleccionats per participar al Cros Jocs Emporion de Figueres

La zona exterior de la Ciutat Esportiva Blanes va ser l’escenari que va allotjar ahir diumenge la novena edició del Cros Escolar, en què la canalla són els màxims i principals protagonistes, amb l’objectiu de promoure la pràctica esportiva des de ben petits. La competició es va allotjar en l’espai on properament està previst que comenci la construcció del primer dels dos camps de futbol de què disposarà aviat aquest equipament esportiu.


En total, van córrer al IX Cros Escolar de Blanes 700 nois i noies d’arreu dels centres escolars de primària i secundària del municipi, que van participar gratuïtament en l’esdeveniment. Inicialment estava previst que fossin 600 alumnes, però l’allau d’inscripcions va fer necessari ampliar aquest nombre per poder donar resposta a la demanda i complir les expectatives dels joves corredors.


Com ja sol ser habitual, l’esdeveniment esportiu va atraure un gran nombre de públic que va omplir de gom a gom la graderia de l’exterior de la Ciutat Esportiva Blanes. Els espectadors van estar animant des del més petit fins al més gran en les diferents curses que es van anar realitzant de manera consecutiva; tant els qui creuaven la línia d’arribada en els primers llocs, com tots aquells i aquelles que s’esforçaven per concloure el recorregut, encara que fos caminant.

El IX Cros Escolar l’ha organitzat enguany l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes i el Consell Comarcal de la Selva.

100 seleccionats pel Cros Jocs Emporion a Figueres

La competició va incloure un total de nou curses que van cobrir un nombre de voltes al circuit en funció de la categoria dels participants. També hi havia dos traçats del circuit amb dues allargades diferents per adaptar-se a les possibilitats dels joves esportistes, de manera que la distància més curta que es va cobrir va ser de 500 metres i la més llarga de 1.650 m.


El tret de sortida de la primera cursa es va fer a quarts d’onze del matí i, consecutivament, es van anar fent en les diferents categories. Així, primer van competir junts infantils i cadets; i després van anar realitzant-se en alevins, benjamins i prebenjamins.

Es van fer dues curses de cada grup, primer amb els corredors i després amb les corredores. Per últim, la novena i darrera prova va estar oberta a la participació conjunta de tothom, nois i noies, amb atletes que haguessin nascut l’any 1997, així com en anys anteriors. La novetat va ser que també van poder córrer al seu costat pares i mares, així com tothom qui tingués ganes de fer-ho.


A quarts d’una del migdia es va fer el lliurament de premis als primers classificats, un acte que va encapçalar l’alcalde accidental, Nicolás Laguna, acompanyat de la consellera d’Esports del Consell Comarcal de la Selva, Isabel Lozano; i del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos. Al marge dels premis atorgats als tres primers de cada categoria, tots els corredors i corredores sense excepció, pugessin o no a podi, van rebre una medalla en record de la seva participació.

Per últim, val a dir que els 10 primers classificats de cada categoria han quedat automàticament seleccionats per competir al Cros Jocs Emporion que es disputarà el proper 31 de maig a Figueres. D’aquesta manera, els diferents centres escolars del municipi estaran representats per un total de 100 joves corredors a la prova que es farà a l’Alt Empordà.

Data de realització: 05/12/2014 | Data de la darrera actualització: 05/12/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300