Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La seu de Blanes del Campus del Barça és la que atrau més participants internacionals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2014 01:19:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La seu de Blanes del Campus del Barça és la que atrau més participants internacionals

El 40% han vingut de Rússia, Estats Units, Japó o Corea, entre d’altres, mentre que la resta eren de l’estat espanyol i d’algunes localitats de Catalunya

Aquest passat cap de setmana va finalitzar al camp municipal de futbol de Can Borell la tercera edició del Campus Oficial FC Barcelona-Sport que s’ha estat fent durant la primera setmana del mes de juliol. L’estada esportiva s’ha acollit per tercer any consecutiu a Blanes després que el passat mes de maig l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el director gerent del diari Sport, Antoni Pujol, van signar un conveni de col·laboració.

El Campus del Barça de Blanes, el més reconegut a l’estranger

Els participants van culminar l’estada esportiva d’aquets dies amb una intensa jornada de cloenda que va tenir lloc dissabte passat, un acte que va encapçalar el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos. També van seguir atentament aquesta darrera jornada els pares i mares, amics i familiars dels joves futbolistes, que s’aplegaven al voltant del camp de gespa.


El Campus Oficial FC Barcelona-Sport, destinat a esportistes nacionals, estatals i internacionals, s’ha fet a Blanes del 30 de juny al 5 de juliol de 2014 i en aquesta tercera edició hi ha hagut 102 participants de 6 a 14 anys provinents de diversos països. Així, hi havia nois i noies de Rússia, Bielorússia, Corea, Ucraïna, Estats Units, Japó, Itàlia i fins i tot un equip sencer de jugadors de Mèxic DF.


En aquest sentit, des de l’organització s’ha remarcat que, amb aquesta nova edició, la seu de Blanes es considera plenament consolidada. També han assenyalat que, en relació a la resta de campus que es fan fora de Barcelona, la seu de Blanes és la més coneguda pels estrangers en relació a d’altres localitats com ara Reus, Berga o Ribes de Freser. Així, un 40% dels participants són de països estrangers, mentre que la resta provenen majoritàriament de l’estat espanyol i, en un percentatge més baix, de Catalunya.

El regidor d’Esports, Xavier Marcos, ha valorat molt positivament aquest fet: “És una molt bona notícia per Blanes que sigui tant reconeguda a nivell internacional fins a l’extrem que la triïn per sobre d’altres destinacions del campus del Barça. Això reforça un dels fronts de promoció en què treballem des de fa temps des de l’Ajuntament: la marca de destinació de Turisme Esportiu en què un dels principals actius és la Ciutat Esportiva i les instal·lacions de què disposem, com aquesta mateixa on s’ha fet el campus”.

La jornada de cloenda del Campus Oficial FC Barcelona-Sport es va iniciar amb un partit entre els diversos combinats de jugadors que durant aquests dies han compartit aprenentatge teòric i pràctic. Després, se’ls van lliurar sengles obsequis de record del seu pas pel campus esportiu. Els nois i noies van anar rebent-los a mesura que s’anava cridant als components dels diversos equips als quals pertanyien durant el campus i que s’identificaven amb el nom d’algun dels actuals jugadors del primer equip del FC Barcelona, com ara Messi, Neymar o Iniesta. Per últim, la cerimònia es va tancar amb una fotografia de grup de tots els jugadors acompanyats dels respectius entrenadors, així com del personal tècnic que ha estat al seu costat durant tota l’estada.


Val a dir que enguany, a diferència d’anteriors edicions, un dels al·licients afegits que ha tingut el Campus Oficial del Futbol Club Barcelona-Sport ha estat que els joves futbolistes han pogut viure col·lectivament el seguiment del Mundial de Futbol que s’està disputant a Brasil. El seguiment via televisió o internet de l’esdeveniment mundial ha suposat un ingredient molt atractiu per sumar a l’aprenentatge, a l’hora que ha servit perquè el visquessin des de les aficions dividides que hi havia segons la seva procedència.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/07/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300