Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

160 dones ja han participat als cursos d’autoprotecció que organitza la Policia Local


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/19/2014 06:54:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escut160 dones ja han participat als cursos d’autoprotecció que organitza la Policia Local

Aquesta setmana s’està impartint la tercera edició, amb l’objectiu ja posat en la quarta que està previst convocar, amb noves tècniques que les mateixes alumnes han demanat

El què inicialment es va plantejar des de la Policia Local de Blanes com una xerrada pràctica, dues sessions intensives per aprendre les tècniques bàsiques d’autoprotecció, ha acabat sent un curs que en cada edició que es convoca sempre desborda les previsions. Actualment ja sumen 160 les dones que han participat en alguna de les tres edicions organitzades, la darrera de les quals s’està impartint aquesta setmana.


3er Curs d'Autoprotecció per a les dones Policia Local
Avui dimecres s’han fet les dues primeres sessions: una al matí i l’altra a la tarda, i divendres es tancar amb dues altres més. Igual que en les dues anteriors edicions, en aquesta tercera també s’han hagut de tancar inscripcions pel nombre màxim de dones que poden participar-hi, que no pot ser massa nombrós per treure un bon rendiment.

L’èxit consecutiu que estan tenint totes les convocatòries ja ha fet plantejar-se a la Policia Local organitzar el curs de manera periòdica. D’aquesta manera, la idea és fer dues entregues de les noves matèries en un mateix any per poder donar l’oportunitat a tothom qui es queda sense possibilitat d’inscriure’s, que pugui acabar fent-lo.


De fet, l’edició que s’està fent aquesta setmana és una repetició de la que ja es va fer el passat mes de maig. Novament, les dues sessions de què consta el nou curs s’hauran allotjat aquesta setmana a la sala d’arts marcials de la Ciutat Esportiva Blanes. Igual que en les dues anteriors experiències, la formació teòrico-pràctica s’ha estructurat en dos grups que, un cop hagin acabat el curs, hauran fet dues sessions de tres hores cadascuna d’elles.

Instructors especialitzats en seguretat ciutadana

Les classes les imparteixen quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana; Felipe L., expert en defensa personal, s’encarrega de donar la part més teòrica. Per la seva banda el caporal Jesús U. i els agents Mireia V. i Ruben C., ajuden les alumnes a posar en pràctica les explicacions de l’especialista, que també s’encarrega de supervisar la correcta execució dels exercicis. Tots quatre pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i, per tant, coneixen de ben a prop els casos i situacions més comuns amb què es poden trobar les dones.


Els policies han explicat les tècniques més adequades per poder repel·lir les agressions més habituals. Per això s’ha incidit especialment en les que es donen en els casos de violència de gènere, així com les que venen provocades en casos de robatori i atracaments, com per exemple estrebades de bossa.

El curs es presenta sota el lema No més violència contra les dones, i es planteja amb l’objectiu que les dones puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal. Al terme del curs, es lliurarà un diploma acreditatiu, així com un dossier actualitzat amb els coneixements impartits per treure un major profit.


Entre les noves tècniques que s’hauran impartit, destaca com reaccionar davant un intent d’agressió al terra, defensar-se d’un agressor quan aquest agafa les dones pels cabells, defensar-se d’un atac quan es rep al coll, i la tècnica d’aprendre a caure rodant per no fer-se mal. De cara a la quarta edició del curs que es vol fer l’any vinent, està previst incorporar totes aquelles tècniques que les mateixes alumnes hagin demanat als seus instructors que volen aprendre.

Consells bàsics d’autoprotecció

Davant una situació potencialment perillosa que pugui posar en perill la integritat física, la Policia Local aconsella seguir els següents consells :
    - Mantenir la calma, ja que els nervis poden fer-nos perdre l’avantatge que els nostres coneixements ens puguin donar sobre el presumpte agressor.
    - Avaluar la situació: no perquè un individu ens inspiri temor ha de ser necessàriament un agressor.
    - Estar sempre alerta i anticipar-se a l’agressor.
    - Conèixer les nostres possibilitats: podem saber defensar-nos, però hem d’avaluar els possibles coneixements de l’agressor i les nostres possibilitats si intentem eludir l’agressió o reduir l’individu.
    - Evitar un enfrontament directe: a vegades és millor sortint corrent fintant, mai en línia recta.

    - Demanar ajuda a crits també funciona de vegades com a mètode persuasiu.
    - Tenir confiança en una mateixa i en la tècnica: una defensa aplicada amb por és menys efectiva que si s’aplica amb seguretat, contundència i serenitat.
    - Dominar la situació: la mateixa tècnica aplicada amb un crit intimidador o una actitud que ens faci semblar fora de control ajuda a atemorir a l’agressor i la fa més efectiva.
    - Aprofitar els elements que puguem tenir al nostre abast (un paraigua, una carpeta, etc) per ajudar-nos a mantenir l’agressor a distància.



Data de realització: 11/19/2014 | Data de la darrera actualització: 11/19/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300