Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes salva la vida a un home de 49 anys que ha patit una aturada cardíaca


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/12/2015 02:48:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DESFIBRIL·LADORLa Policia Local de Blanes salva la vida a un home de 49 anys que ha patit una aturada cardíaca

Els efectius policials l’han aconseguit remuntar amb l’ajut d’un dels DEA que duen habitualment als cotxes patrulla, tot just quan la víctima acabava de perdre la consciència

La ràpida actuació d’una patrulla de la Policia Local de Blanes ha permès avui al matí poder salvar-li la vida a un home que havia patit un aturada cardíaca a la via pública. Es tracta de Francisco Javier M.I., un veí de Blanes de 49 anys d’edat, amb antecedents d’haver patit una afecció cardíaca recent.

Els fets han tingut lloc avui dilluns 12 de gener, quan eren les 10’40 h del matí, a l’exterior del CAP II de Blanes, situat entre els barris de La Plantera, Els Pins i Quatre Vents. L’home havia d’anar avui al matí a l’ambulatori, per la qual cosa s’hi ha acostat en un vehicle que conduïa la seva parella, que l’ha deixat a la porta del centre de salut.

Mentre l’home era assegut en un banc de l’exterior del CAP II esperant que la seva dona aparqués el vehicle al pàrking que hi ha a la zona del darrera del CAP, ha patit una aturada cardíaca que li ha fet perdre el coneixement. Quan la seva parella que tornava d’aparcar l’ha vist en aquest estat, ha demanat auxili.

Precisament en aquell mateix moment circulava per davant de l’ambulatori un cotxe patrulla de la Policia Local de Blanes que, immediatament, s’ha adreçat per atendre l’home, comprovant que estava patint una aturada càrdio-respiratòria. Per això, els policies han començat a fer-li la RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar) a l’hora que posaven en marxa el dispositiu del DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que duen habitualment tots els vehicles d’emergència de Blanes.


Imatge d'un DEA a la Prefectura Policia Local i Protecció Civil Blanes
Paral·lelament, també s’ha activat el protocol d’emergència i s’han afegit a les tasques de reanimació RCP dues metgesses de l’ambulatori alertades que s’estava fent l’atenció a l’exterior del centre.. El DEA ha detectat que feia falta aplicar-li una descàrrega a la víctima, després de la qual ja ha començat a recuperar-se. Per completar la seva estabilització, ha intervingut el personal d’una ambulància medicalitzada del SEM que ha acudit a l’ambulatori en resposta a l’activació del protocol d’emergència.

El personal mèdic ha confirmat que la víctima havia patit una aturada cardíaca, així com que la ràpida intervenció dels dos policials ha estat cabdal perquè la seva recuperació hagi estat prou ràpida. Això ha fet que la possibilitat de remuntada, així com els possibles efectes que pogués causar, ja no fos irreversible. Un cop estabilitzat del tot, s’ha traslladat la víctima en ambulància fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona per fer-li un reconeixement a fons.

Fins al moment ja han estat nombroses les persones que tant els efectius de la Policia Local com de Protecció Civil de Blanes han pogut salvar la vida gràcies a la intervenció amb els DEA del programa Girona Territori Càrdioprotegit que va posar en marxa fa uns anys Dipsalut, l’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Els membres dels dos cossos d’emergència, que sempre duen als seus vehicles d’intervenció un DEA, han seguit un curs on se’ls indica quin procediment han de seguir per atendre correctament les persones que poden haver patit una aturada cardíaca.

Es tracta d’aconseguir que l’estreta línia que hi ha entre la vida i la mort es decanti per la de l’esperança tant per a les víctimes a les que atenen com per a les seves famílies, aquells a qui estimen. Val a dir per últim, que el cap de la Policia Local, Joan Garcia, farà arribar una felicitació als dos policies per reconèixer la tasca d’aquests membres del cos de seguretat, més enllà de la seva funció professional.



Data de realització: 01/12/2015 | Data de la darrera actualització: 01/12/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300