Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i la Costa Brava promocionen la destinació per a runners amb Xavi Marina com a cicerone


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/05/2015 01:22:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BLANES X RUNNERSBlanes i la Costa Brava promocionen la destinació per a runners amb Xavi Marina com a cicerone

L’atleta internacional d’ultra fons ha acompanyat un periodista francès especialitzat en aquest esport durant la primera etapa de la Ruta GR92 que ha iniciat sortint des de Blanes

No hi ha cap dubte que la millor manera de conèixer el territori és trepitjar-lo i recorre’l a peu. Si, per afegit, ja s’està avesat a cobrir a peu o corrent llargues distàncies, l’èxit està assegurat. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de promocionar els atractius de la Costa Brava, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, conjuntament amb el Centre de Promoció Turística de Catalunya a París, així com empreses i entitats de la demarcació –entre elles, l’Ajuntament de Blanes- han organitzat un Press Trip on s’ha convidat al prestigiós periodista francès especialitzat en senderisme i running, Sylvain Bazin.


Xavi Marina i Sylvain Bazin
El periodista recorrerà tota la Costa Brava per conèixer el bo i millor del territori mentre practica l’esport del qual n’és un entès, i posteriorment –d’aquí a dos mesos- publicarà la seva experiència en mitjans especialitzats. Sylvain Bazin farà parada a Sant Feliu de Guíxols, Begur, L’Escala (Empúries), Roses, Port de la Selva i Girona. El seu punt de sortida ha estat avui al matí a Blanes per iniciar des d’aquí, des d’on neix la Costa Brava, el seu recorregut.

Per fer-ho, a Blanes ha comptat amb un cicerone d’excepció. Es tracta del corredor internacional blanenc Xavi Marina, que tot just fa una setmana conqueria el Cercle Polar Àrtic al guanyar la cursa d’ultra fons Rovaniemi 150. L’atleta ha acompanyat el periodista francès durant el primer tram del recorregut de la Ruta GR92 que ressegueix tota la Costa Brava. Els dos corredors han sortit avui a primera hora del matí i està previst que Sylvain Bazin arribi a la frontera francesa d’aquí a sis dies.


Bazin va arribar ahir al vespre a Girona i posteriorment se’l va acompanyar fins a Blanes, on ha passat la nit després de poder fer un tast de la gastronomia gironina amb un sopar que va compartir amb Xavi Marina. Per organitzar aquest Press Trip l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració del Cafè Lounge Bar Es Blanc, l’Hostal Sa Malica, així com del Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Pinya de Rosa, que han facilitat gratuïtament el pas dels dos corredors per aquests paratges que formen part del primer tram del GR92.


Val a dir que, casualment, els dos corredors ja es coneixien de fa uns anys, quan Sylvain Bazin va participar l’any 2010 a la segona edició de la Costa Brava Xtrem Running que durant cinc edicions va estar organitzant Xavi Marina amb sortida des de Blanes. Xavi Marina ha estat acompanyant al periodista francès fins a Sant Feliu de Guíxols, el primer punt d’aturada després de Blanes.

Els francesos, principals enamorats de Blanes al mercat internacional

Des de fa uns quants anys, França ha esdevingut el primer mercat internacional i el que més visitants porta fins a Blanes, i el segon en nombre de turistes en aquesta destinació. Així, en xifres absolutes, els francesos tan sols estan superats pels visitants d’arreu de l’estat espanyol, que són els què arriben fins aquesta localitat de la Costa Brava en un major nombre atrets pels encants naturals i culturals de Blanes, així com per les activitats que periòdicament s’hi organitzen. Una de les més recents va ser la Rua del Carnaval de la Costa Brava Sud, que va tenir lloc el diumenge 15 de febrer.

El periodista francès que participa en aquest Press Trip, Sylvain Bazin, treballa com a freelance per a mitjans de comunicació especialitzats en running i esports d’aventura, i té previst escriure diversos articles sobre la seva experiència a la Costa Brava que difondrà a través de les publicacions Wider i Treck Magazine, així com al seu bloc personal. Per citar un exemple, Wider és una revista d’outdoor que inclou informació i reportatges sobre esports d’aventura, trail, ski, trekking, escalada, etc. De caràcter bimensual, compta amb un tiratge de 100.000 exemplars i un públic de 250.000 lectors.


Cal recordar que, a principis d’aquest 2015, l’Ajuntament va promoure la nova marca Blanes For Runners a la 35a edició de Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid, comptant amb una gran acceptació. La nova marca s’ha creat amb el recolzament del Club Triatló Blanes, el Centre Excursionista Blanes i el Grup Fondistes Blanes.





Data de realització: 03/05/2015 | Data de la darrera actualització: 03/05/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300