Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inauguració de les noves instal·lacions del Club Vela Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/23/2015 12:55:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ClubVelaBlanes2Inauguració de les noves instal·lacions del Club Vela Blanes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; i el president del CVB, Amadeu Nualart, van encapçalar l’acte oficial que es va fer diumenge passat

El Club Vela Blanes va viure diumenge passat, 22 de març, una jornada molt especial, que portava molts anys esperant després d’haver viscut tants esdeveniments durant tot aquest temps: la inauguració de les noves instal·lacions, que han suposat una inversió de 8 milions d’euros. Es tracta d’un nou equipament modern i sostenible que potencia el turisme nàutic, fomenta les activitats esportives i enforteix la relació del port amb Blanes.

La jornada inaugural la van encapçalar el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; i el president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, entre d’altres autoritats que ahir no es van voler perdre aquesta ocasió tan especial. Així, també es va comptar amb la participació del secretari d’infraestructures i mobilitat, Ricard Font; la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez; regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes; el president de Copisa, Xavier Tauler; i el gerent del CVB, Héctor Espadas.


Jornada inaugural CV Blanes - Fotografies: Quim Llorens
El tram final del Passeig de la Mestrança va allotjar els parlaments inaugurals, en un acte que va comptar amb un mestre de cerimònies d’excepció. El periodista blanenc i pregoner de la Festa Major de Santa Anna l’any 2012, Rafel Bagot, es va encarregar de situat històricament els antecedents del Club Vela Blanes, donant pas després als parlaments. Tot seguit es va destapar la placa commemorativa del dia de la inauguració per iniciar llavors un dels moments culminants: una completa visita a les noves instal·lacions, que es va fer comptant amb les explicacions de Jordi Sorkau, director de les obres.

Una instal·lació moderna i sostenible que potenciarà el turisme nàutic

Després de renovar la seva concessió administrativa, el CV Blanes ha remodelat la dàrsena esportiva i l’ha convertit en una instal·lació moderna, competitiva, sostenible i plenament integrada a l’entorn, que promou i fomenta activitats esportives, socials i culturals tant per als seus socis com per a la ciutadania en general, així com pels visitants de la vila. El projecte s’ha emmarcat en el Pla Especial del Port de Blanes, de manera que els 8 M€ esmerçats estan inclosos com a inversió privada en el Pla d’Inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.


Una de les principals novetats del nou equipament és la incorporació d’un espai adossat a la part interior del nou contradic amb la creació de dues palanques per amarrar vaixells de fins a 24 metres d’eslora, una tipologia de vaixells que demana el sector nàutic. Actualment la dàrsena esportiva allotja 309 embarcacions que tenen entre 7’5 i 24 metres d’eslora, i també s’ha construït una nova benzinera per donar serveis a les embarcacions d’esbarjo. D’altra banda, s’ha creat un espai destinat a la vela lleugera i una zona d’entrenament esportiu amb l’objectiu de fomentar la nàutica esportiva i la formació en aquest sector.

Una entitat integrada amb la vila de Blanes

Un dels objectius que des del principi s’ha volgut complir amb el nou projecte ha estat reforçar la integració amb el teixit urbà, amb cinc accessos que connecten el port i la ciutat. El Club Vela Blanes ha tingut especial cura en garantir l’accés per a tots els ciutadans, i per això destaquen els dos itineraris que s’han construït als dos extrems de la dàrsena adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com l’ascensor que s’ha instal·lat per accedir a l’edifici social de l’entitat.


El passeig elevat que donava a la dàrsena s’ha ampliat i la coberta de les instal·lacions de l’Escola de Vela i del Gimnàs s’han adaptat per fer un nou tram per a ús ciutadà que s’ha integrat al passeig de mar. Igualment, s’ha dissenyat una passera-mirador per a vianants sobre el contradic des del Club Bela Blanes fins on comença la platja per poder gaudir de les vistes del port i la badia de la ciutat.

Estalvi energètic i Projecció de futur

La dàrsena esportiva s’ha dotat d’equipaments que incorporen sistemes de gestió que potencien l’estalvi energètic, així com de xarxa wifi. Les noves palanques són d’alumini i fusta sintètica, resistents i lleugeres. Són de fàcil accés per als usuaris i han incorporat un sistema d’amarratge més modern. Una altra millora ha estat que disposen de torretes de serveis d’aigua i electricitat, així com sistema de telegestió de consums i d’una nova xarxa contra incendis.


La il·luminació interior i exterior de la dàrsena esportiva funciona amb leds de baix consum per estalviar recursos energètics, i els edificis disposen de plaques solars i equips eficients de climatització. Per últim, cal destacar que la col·laboració publicoprivada s’ha traduït en els darrers quatres anys en una inversió de 35 M€ entre Ports de la Generalitat i el Club Vela Blanes.





Data de realització: 03/23/2015 | Data de la darrera actualització: 03/25/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300