Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El corredor d’ultra fons Xavi Marina serà el pregoner de la Festa Major de Blanes 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2015 12:05:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xavi Marina Medalla Ice RaceEl corredor d’ultra fons Xavi Marina serà el pregoner de la Festa Major de Blanes 2015

Amb 36 anys, serà el segon pregoner més jove amb què ha comptat aquest tradicional acte que congrega centenars de participants a la Plaça dels Dies Feiners, on tindrà lloc el dia 21

Des de fa uns dies, ja s’ha fet públic el nom de la persona a qui l’Ajuntament de Blanes ha encarregat de fer el pregó que encetarà de manera oficial la celebració més destacada que allotja la vila de Blanes al llarg de l’any: la Festa Major de Santa Anna. Enguany aquest tradicional acte, que sempre congrega centenars de participants, tindrà lloc la tarda-vespre del proper dimarts 21 de juliol, a la Plaça dels Dies Feiners.

Així s’espera després que l’any passat una forta tempesta va obligar a traslladar la lectura del pregó al Teatre de Blanes. Si l’any passat el pregoner de la Festa Major va ser la persona més longeva del municipi, Joaquim Illas Illas -que el proper 26 de juliol farà 106 anys-, aquest 2015 el pregoner serà el segon més jove que s’haurà encarregat de fer-lo des que es va instaurar la tradició. Es tracta del corredor d’ultrafons Xavi Marina, de 36 anys.


Xavi Marina
La pregonera més jove amb què ha comptat Blanes va ser l’escriptora catalana Montserrat Roig, que es va encarregar d’aquesta tasca l’any 1979, quan comptava amb 33 anys. La tradició de fer la lectura d’un pregó amb contingut -a diferència de la gran majoria de poblacions on un personatge famós es limita a proclamar l’inici de les festes- es va iniciar l’any 1967. Qui llavors era l’alcalde de Blanes, Domènec Valls, va encetar-la amb un primer pregó que es va encarregar de fer ell mateix.

Emoció inesperada per a un ambaixador esportiu de Blanes

Xavi Marina explica que el fet d’haver estat triat per ser pregoner de la Festa Major de Blanes li ha produït una emoció inesperada, si bé confessa que en alguna ocasió havia somniat que l’afalagaria molt si algun dia, quan fos més gran, li arribaven a demanar que ho fos. Ara el que era una il·lusió ha esdevingut en realitat més aviat del què es pensava. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Txell Salarich, es van encarregar d’anar a trobar-lo i demanar-li que fos el pregoner de la Festa Major 2015, encàrrec que va acceptar de seguida.


Xavi Marina, a la pastisseria on treballa
Des de llavors, Xavi Marina no ha parat de donar-li voltes al tema. Establint una analogia amb la faceta com a corredor que l’ha fet més conegut i popular a la vila on va néixer i arreu del món, està pensant quin full de ruta seguirà, quin fil argumental planteja als qui el vagin a escoltar: “Tot el dia estic pensant-hi, inclús hi ha moments que em sorprenc parlant jo sol en veu alta, recitant la manera com em presento, quines anècdotes explico, o les vivències i persones que no vull deixar d’esmentar”.

En aquest sentit, se sent afalagat per aquesta responsabilitat, a l’hora que també vol aprofitar l’oportunitat per recordar els personatges i els moments que més l’han impactat i l’han format com persona: “Vols agrair la gent que més t’ha marcat, persones que ni elles mateixes tenen idea de fins a quin punt m’han influenciat, m’han fet ser més persona. Segurament ni ells mateixos no ho saben, i penso que he d’aprofitar aquesta ocasió única per fer-los-ho saber”.

Per començar a fer l’esborrany del pregó que veurà la llum d’aquí a uns dies, Xavi Marina pensa recolzar-se en l’expertesa de diverses persones que puguin ajudar-lo sobre com pot estructurar el seu parlament. El que té molt clar és que vol parlar sobre la vila que, arreu dels nombrosos indrets d’arreu del món on l’ha dut el seu atapeït currículum esportiu, sempre ha dut al cor i ha ajudat a que fos més coneguda. De fet, durant aquests darrers anys l’Ajuntament de Blanes ja ha demanat a Xavi Marina que actués d’ambaixador del municipi en diferents ocasions, principalment en motiu d’haver organitzat esdeveniments turístics i esportius.

Esportista internacional, creador de la Costa Brava Xtrem Running

Xavi Marina va començar a córrer als 17 anys, i ho va començar a fer sol a conseqüència de la seva professió, pastisser, ja que els seus horaris no li permetien participar en les curses del cap de setmana. Durant cinc anys –del 2009 al 2013- va organitzar la Costa Brava Xtrem Running, una cursa per etapes que iniciava el seu recorregut a Blanes i finalitzava a Portbou. La prova va arribar a congregar participants d’arreu del món atrets per la bellesa del paisatge que l’envoltava, ja que transcorria arran de mar, majoritàriament pels camins de ronda.


Aquest passat mes de febrer Xavi Marina va ser el guanyador de la cursa Ultra Rovaniemi 150 en autosuficiència a terres de Finlàndia després d’arribar en primera posició en la prova que es disputava al Cercle Polar Àrtic. La competició d’ultra fons consistia en fer un recorregut de 150 km sense parar, i el corredor blanenc la va cobrir en un temps de 27 hores i 15 minuts, amb temperatures de fins a -27ºC arrossegant durant tot el trajecte un trineu.

El corredor ja havia coronat amb molt bons resultats l’any passat una altra prova que transcorria al Cercle Polar Àrtic. Així, al 2014 es va classificar al segon lloc de la Cursa Ice Ultra on, durant quatre dies, va competir en condicions extremes, a més de 20 graus sota zero. L’any passat Xavi Marina també va participar a la Jungle Ultra al Perú –on també va acabar segon-, la Ultra Trail de Barcelona, i la Trail Romeufontaine de França. Al 2013 va guanyar una dura prova, la Ultra Jerusalem to the sea a Israel, on va completar 125 km amb 6.100 metres de desnivell acumulat, fent-ho amb un temps de 15 hores.


Durant tots aquests anys, ha corregut arreu del món: al Marroc, Xile, Brasil, Namíbia, Costa Rica, Portugal i, fins i tot, a Índia, on va participar a la 100mile Himalaya Race Stage. Fins al moment, ha completat les curses de resistència internacionals més importants, i sempre es marca noves fites inimaginables per altres. Entre les aventures que ha afrontat al llarg de la seva vida, potser la més singular és la que el va dur a creuar nedant l’estret de Gibraltar l’any 2008.Data de realització: 07/08/2015 | Data de la darrera actualització: 07/08/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300