Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per la Costa Brava Radical Trail, una cursa de fons que recupera l’esperit de l’Xtrem Running


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/06/2015 01:10:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COSTA BRAVA RADICAL TRAILBlanes es prepara per la Costa Brava Radical Trail, una cursa de fons que recupera l’esperit de l’Xtrem Running

Tindrà lloc del 12 al 13 de setembre, i inclou tres distàncies amb arribada a Blanes: Radical (160 km) des de Cadaqués; Endurance (80 km) des de Tamariu i Rush (25 km) des de Tossa

El corredor de resistència blanenc Xavi Marina va dissenyar fa uns anys una competició que, durant cinc edicions consecutives, va atraure participants d’arreu del planeta moguts pels atractius que reunia una sola prova. Es tractava de la Costa Brava Xtrem Running, que es va fer del 2009 al 2013 i que plantejava un recorregut des de Blanes fins a Portbou, amb diversos graus de dificultat.

Ara, a partir de la positiva experiència d’aquella cursa, afegida a la il·lusió d’exparticipants en la seva organització, s’ha posat en marxa una nova proposta. Es tracta de la Costa Brava Radical Trail, que arrencarà el proper dissabte 12 de setembre i conclourà a Blanes l’endemà diumenge, 13 de setembre. Els organitzadors compten amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, així com de diverses empreses i institucions, entre elles l’Ajuntament de Blanes.


Àlex Ramon, organitzador Costa Brava Radical Trail
A gairebé un mes de coll perquè tingui lloc, avui al migdia s’ha fet una nova reunió preparatòria amb el principal promotor de la prova, Àlex Ramon, i ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva Blanes per continuar apamant els detalls d’organització que caldrà tenir en compte perquè tot surti a la perfecció. I és que el principal objectiu que s’han marcat tots els implicats és desenvolupar una gran cursa de muntanya en un entorn privilegiat com és la Costa Brava i, en concret, el recuperat Camí de Ronda.


Reunió de treball a la Ciutat Esportiva Blanes
Del que es tracta, doncs, és d’oferir els principals atractius que aplegava la prova que es va deixar de fer fa tres anys, millorant a ser possible alguns aspectes. L’objectiu és que la Costa Brava Radical Trail acabi sent un referent en el calendari per aquells esportistes que fusionen esport, natura, turisme i salut i que, per afegit, busquen descobrir paratges espectaculars com els que ofereix aquesta zona de Girona.

Tres distàncies amb un total de sis modalitats diferents

Per aconseguir-ho, s’ha articulat l’esdeveniment perquè qualsevol corredor pugui trobar la modalitat que millor s’adapti a les seves expectatives, d’acord amb els diversos nivells d’exigència o de voluntat d’esforç amb què s’hi presentin. Per això, s’ha organitzat la cursa en tres distàncies diferents, amb sortides des de Cadaqués, Tamariu i Tossa de Mar. Totes tres tenen com a nexe en comú que hi ha un sol punt d’arribada: Blanes, el portal de la Costa Brava.


Paral·lelament, s’ofereixen sis modalitats segons les distàncies: Individual, Twins (per parelles) o en Equips de 6 amb 4 corredors en actiu durant la carrera en la distància Radical, de 160 km amb sortida des de Cadaqués. També hi ha l’Endurance que surt de Tamariu, de 80 km, en les modalitats d’Individual o Twins; i finalment la sisena opció és la Rush, de 25 km, amb sortida de Tossa de Mar, per a corredors i corredores individuals. Com dèiem, totes sis modalitats conflueixen amb una única arribada a Blanes l’endemà de la sortida des de Cadaqués.

Tenint en compte el recorregut total que abasta la Costa Brava Radical Trail, resulta indispensable la col·laboració dels 20 ajuntaments gironins per on transcorre. A banda dels principals punts de sortida i arribada: Blanes, Tossa de Mar, Tamariu i Cadaqués, hi ha avituallaments a Roses, Sant Martí d’Empúries, l’Estartit, Begur, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Lloret de Mar. També es compta amb el suport dels municipis de pas obligatori: Empuriabrava, l’Escala, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, Pals, Llafranc, Calella de Palafrugell, Sant Antoni de Calonge i Platja d’Aro.


Per la seva banda, les empreses que dónen suport a la Costa Brava Radical Trail són Mediaset Esports RRSS, Motorpress Ibèrica (Runners, Oxigen, Sportlife, Trail Run), Hoko, Etixx, Barrabes, Moritz, Inov8, Rudy Project, Mebaline, Calcasport, Travel Triathlon, i Fisioactive. També col·labora l’Escola Universitària de Salut i Esport, centre adscrit la Universitat de Girona.

Data de realització: 08/06/2015 | Data de la darrera actualització: 08/06/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300