Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La “Bossa del Corredor”, principal novetat de la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2015 12:14:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CAMINADA SANT BONOS 2015La “Bossa del Corredor”, principal novetat de la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte

Es repartiran gratuïtament un total de 5.000 bosses a tots els inscrits en la prova esportiva nocturna que tindrà lloc el 22 d’agost a 2/4 d’11 de la nit

Aquests darrers dies Blanes fa els últims preparatius perquè el proper dissabte 22 d’agost tot estigui a punt per allotjar l’acte esportiu més popular i participatiu que es fa en aquest municipi de la Costa Brava. Es tracta de la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que començarà a 2/4 d’11 de la nit i finalitzarà a quarts de 2 de la matinada.

Les inscripcions es faran aquest divendres 21 d’agost a la Ciutat Esportiva Blanes, de 10 a 21 h, així com a l’Ajuntament, de 16 a 20h. L’endemà dissabte 22 d’agost es continuaran fent durant tot el dia, de nou a l’Ajuntament: de 10 a 22 h. La caminada està organitzada per l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament, amb el suport del Grup Fondistes Blanes.


Inscripcions Caminada Popular Nit Sant Bonós 2014
El preu d’inscripció és de 3’50 €, dels quals 3 € són per cobrir despeses d’organització i 0’50 €, és la donació voluntària mínima que poden accedir a fer els participants en el moment en què s’apunten, i que es destina a entitats sense afany de lucre. Enguany s’han triat l’associació Kedem?, que organitza activitats i dóna suport a persones amb discapacitats, així com al Centre Cristià Evangèlic, que ajuda a persones i/o famílies que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat.

La Bossa del Corredor i ambientació musical, principals novetats

Aquest 2015 la caminada ha inclòs nombrosos al·licients amb l’objectiu de millorar una activitat que ja ha esdevingut tradicional per a milers de persones, no tan sols de Blanes, sinó també veïns d’altres municipis de la rodalia i visitants. Una de les principals novetats és que es lliurarà gratuïtament a totes les persones inscrites la Bossa del Corredor, de la qual se’n repartiran un total de 5.000 exemplars.


Caminada Popular Nit Sant Bonós 2014 - Fotos: Javier Calvete
Es tracta d’un kit on hi ha diversos obsequis cedits gratuïtament a l’Ajuntament per empreses i firmes comercials. Així, hi ha des d’una mostra de gel OXD per aplicar-se calor a les zones de dolor, fins a un bric de Caldo Aneto per preparar sopa, passant per una llauna d’Aquarius i flyers amb descomptes per gaudir de diversos serveis, com per exemple classes d’anglès, sortides en vaixell per anar a pescar, etc.

Una altra novetat és que s’ha variat la localització de la línia d’arribada perquè hi hagi més espai per als serveis que s’ofereixen a tots els participants un cop finalitzat el recorregut. Així, mentre que la línia de sortida estarà situada en el mateix lloc que els darrers anys, la de recepció s’ha avançat uns quants metres i estarà prop del Banc dels Músics del Passeig de Mar.


Arribada 1er corredor 2014
A mesura que vagin arribant els participants, s’anirà obsequiant amb la Bossa del Corredor als que duguin el dorsal que els acredita com inscrits. Posteriorment, podran gaudir dels tradicionals talls de xíndria fresca i ampolles d’aigua, i fer-se fotos al Photocall instal·lat a la zona de lliure circulació, on també estarà ubicada una altra de les novetats d’aquest 2015.Primers classificats i classificades 2014
Es tracta d’un Disc Joquei que s’encarregarà d’animar l’ambient des dels minuts previs a què es doni el tret de sortida fins que arribi el moment de tancar el recinte. D’aquesta manera, tant els corredors i corredores com els qui fan el recorregut caminant podran gaudir i viure l’esdeveniment de manera encara més distesa.


Com és habitual, a la zona de lliure accés hi haurà un punt d’atenció amb tècnics sanitaris, així com fisioterapeutes per fer assistències a tothom qui ho pugui necessitar. Al llarg dels 32 anys d’antiguitat amb què ja compta la caminada sempre s’han donat les màximes garanties de seguretat i sanitàries perquè es gaudeixi d’un agradable passeig nocturn d’estiu que alguns participants efectuen com entrenament.

Una prova popular que aplega gent de totes les edats

L’activitat consisteix en fer una caminada nocturna amb un recorregut aproximat d’uns 8 kilòmetres arreu de la vila. Està oberta a gent de totes les edats i no té caràcter competitiu, tot i que sempre hi ha corredors i corredores experimentades que aprofiten l’esdeveniment per entrenar. Per això, a la línia de sortida s’hi aplega cada any gent de totes les edats i amb una gran varietat de condicions físiques.

A banda dels esportistes que estan avesats a les curses, també hi ha qui fa la marxa nocturna tranquil·lament en família, amb la colla d’amics, acompanyat de la mascota o fins i tot per celebrar un comiat de solter. Igualment, és habitual veure pares i mares portant el petit de la família en el cotxet, o bé un dels gegantons de la Colla Gegantera, que no es perd cap edició i porta el dorsal del número de la bèstia, el 666.

Talls de circulació durant la caminada

Per garantir que l’esdeveniment pugui transcórrer de la millor manera i evitar en el possible que la circulació a Blanes quedi col·lapsada, la Policia Local posarà en marxa diverses mesures de trànsit. Per aquest motiu, des del cos policial s’ha demanat als conductors que agafin rutes alternatives en cas que hagin de circular.


A partir de les 22’15 h de la nit i fins la finalització de la caminada –cap a la 1’30 h matinada- s’aniran fent talls de circulació esglaonats. Aquestes mesures afectaran diversos carrers per on transcorre la prova, que romandran tancats i/o amb passos alternatius depenent de la intensitat del flux de participants.


Sortida corredors d'elit
Per últim, val a dir que a banda del personal de l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida, també donen suport i col·laboren en diversos aspectes logístics de l’organització de la prova la Diputació de Girona, Policia Local i Protecció Civil de Blanes; i els Serveis Municipals de les brigades.

Data de realització: 08/20/2015 | Data de la darrera actualització: 08/20/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300