Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes guanya el Premi Teresa Rovira 2015 a la Innovació en Biblioteca Pública


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/29/2015 09:23:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Biblioteca_FBlancLa Biblioteca Comarcal de Blanes guanya el Premi Teresa Rovira 2015 a la Innovació en Biblioteca Pública

El guardó s’ha atorgat pel projecte de creació de la “Biblioteca Jove”, que es va posar en marxa l’any 2014, gestionat pels mateixos joves amb el suport del personal bibliotecari

El lliurament d’aquest i d’altres guardons concedits a diverses iniciatives, va tenir lloc aquest passat dimecres a Barcelona, en el marc de la 4a Trobada de Responsables de les Biblioteques Públiques de Catalunya. El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, acompanyat de la cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, Carme Fenoll, entre d’altres personalitats, van encapçalar l’acte que es va allotjar ahir al matí a la Biblioteca de Catalunya.


El regidor i el conseller de Cultura, amb l'equip de la
Biblioteca Comarcal de Blanes
La Biblioteca Comarcal de Blanes ha estat distingida amb el Premi Teresa Rovira a la Innovació en Biblioteca Pública, un reconeixement que enguany està carregat de força simbolisme, ja que aquest 2015 se celebra l’Any de les Biblioteques, i que consisteix en un paquet d’activitats de dinamització a mida valorat en més de 1.000 euros, així com un trofeu.. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, i la directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, Gemma Ciuró, van rebre el guardó de mans del conseller de Cultura, Ferran Mascarell.


Lliurament del Premi Teresa Rovira 2015
Els acompanyaven assegudes amb el públic gairebé tot l’equip de bibliotecàries de Blanes, que no es van voler perdre l’ocasió de compartir tan assenyalada efemèride. Aquesta ha estat la tercera edició del Premi Teresa Rovira a la Innovació en Biblioteca Pública, creat amb l’objectiu de contribuir al reconeixement dels equipaments que hagin dut a terme projectes innovadors i hagin creat o reforçat la seva imbricació en el territori a través de la creació d’una xarxa social amb la implicació d’agents diversos.


Parlament del regidor de Cultura, Quim Torrecillas
En el torn de parlaments, Quim Torrecillas va prendre com a referència un conegut periodista i prohom blanenc, Benet Ribas, impulsor de la Revista Recvll i creador dels prestigiosos Premis Recvll gràcies al seu esforç personal i a l’estimació que sentia per les lletres i la nació catalanes. El regidor de Cultura s’hi va referir per agrair a tot el personal de la Biblioteca Comarcal de Blanes: “Que fa l’esforç continuat, que estima i que ho transmet a tota la gent que té la possibilitat, orgull, honor i plaer de gaudir del servei. La Biblioteca de Blanes és més que un edifici, és l’escalf d’aquest personal que avui rep aquest premi”.L'equip de la Biblioteca Comarcal de Blanes
Quim Torrecillas va tancar les seves paraules expressant l’orgull que representava per a tots ells i elles haver estat distingits amb el premi, i va cedir tot seguit el seu torn a la directora de la Biblioteca Comarcal. En primer lloc, Gemma Ciuró va dedicar el reconeixement obtingut a totes les bibliotecàries d’arreu de Catalunya per la feina que fan, i pel que aporten tant a la resta de bibliotecàries com als usuaris d’aquests serveis en general.


Parlament de Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes
D’altra banda, també va mostrar el seu agraïment al consistori blanenc, amb el suport del qual es poden tirar endavant el gran nombre d’activitats que actualment s’estan fent a la biblioteca: “Aquest premi també va dedicat a l’Ajuntament de Blanes, perquè recolzen tots els projectes de la Biblioteca Comarcal; a tots els nostres usuaris, en especial als joves de l’espai Morralla; i, sobretot, a totes les treballadores que, quan jo no puc més, m’ajuden a tirar del carro”.


Visionat del vídeo guanyador del Premi Teresa Rovira
Tot seguit, les més de 300 persones que omplien la sala de la Biblioteca de Catalunya on va tenir lloc l’acte, van poder gaudir de la projecció del vídeo a través del qual es presenten els projectes que opten al Premi Teresa Rovira. Val a dir que el treball videogràfic ha estat enregistrat i editat per l’equip de Batibull, que s’encarrega de dinamitzar el Casal Jove de Blanes Morralla, Espai Creatiu, comptant amb la implicació de tot l’equip de la Biblioteca Comarcal, els col·laboradors de la Biblioteca Jove i, naturalment, dels seus usuaris, principals protagonistes.

Projecte guardonat: la creació de la Biblioteca Jove

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha guanyat la tercera edició del Premi Teresa Rovira amb el projecte de creació de la Biblioteca Jove, que es va posar en marxa el gener de l’any 2014. La idea de crear aquest servei va sorgir arran que l’antiga Oficina de Turisme, situada a la planta baixa de l’edifici de la Biblioteca Comarcal, va passar a ser un espai més de l’equipament bibliotecari.


4a Trobada de les Biblioteques Públiques de Catalunya 2015
Tenint en compte les demandes d’usuaris de disposar d’una sala d’estudi i d’una zona de treball, l’Ajuntament de Blanes va decidir destinar l’antiga oficina per a aquests usos. Per això, el nou espai es va convertir en una Zona per a Joves, prioritzant el treball i estudi, però amb una premisa molt clara: els mateixos joves havien de ser qui el gestionessin, sense personal bibliotecari, que només intervindria a demanda dels propis usuaris per ajudar-los o per satisfer algun tipus de consulta.


Des de llavors, al projecte de la Biblioteca Jove s’hi han anat afegint diversos col·lectius, començant per la pròpia implicació des del minut zero dels joves de la població, i continuant per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes; el Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu, i els seus dinamitzadors, Batibull. Des del servei també s’ha contactat amb les entitats juvenils del municipi, a les quals s’ha convidat a participar en la vida activa de la Biblioteca.


Es tracta d’associacions com ACAB –Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes-; la Colla de Diables Sa Forcanera, o bé el CAU, l’AEiG Pinya de Rosa –Agrupament Escolta i Guia-. Actualment també col·labora l’Associació Aula Blanes, que aquest curs 2015-2016 ha posat en marxa amb caràcter regular uns tallers adreçats als joves, així com l’Associació del Voluntariat Blanenc, que condueix el Club de Lectura Juvenil.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/29/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300