Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb exercicis a la platja i una passejada arran de mar


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/06/2016 11:54:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Dia Mundial Acativitat FísicaBlanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb exercicis a la platja i una passejada arran de mar

La jornada ha començat a primera hora del matí a la platja de Sa Palomera i ha continuat amb una caminada de més de 4 km d’anada i tornada fins a Cala Bona

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra avui dimecres 6 d’abril, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat diverses activitats que s’han realitzat avui al matí. Oberta a la participació de tothom, la proposta ha consistit en fer una activitat combinada que a començat a ¼ de 10 del matí a la platja de Sa Palomera i que enguany, per primera vegada, ha anat acompanyada amb música que convidava a moure’s.


Durant la primera part, que s’ha allargat prop de mitja hora, s’han fet diversos exercicis monitoritzats per Xavi Valls, que habitualment s’encarrega d’impartir les activitats dirigides que es fan a la Ciutat Esportiva Blanes. Després d’aquesta sessió s’ha iniciat la segona part de l’activitat per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Per tercer any consecutiu, s’ha proposat a tots els participants fer una tranquil·la passejada de més de 4 km –és a dir: anada i tornada- fins a la Cala Bona (Cala Sant Francesc).

Un cop s’ha arribat a la platja, s’ha fet un esmorzar i després s’ha emprès el camí de tornada de nou al centre de la vila. Els participants –majoritàriament adults i gent gran- han pogut practicar una sessió esportiva apta per a tots els nivells de preparació física, a l’hora que es gaudia dels atractius paisatges naturals que hi ha arran de la costa de Blanes.

Infant Actiu = Adult Saludable

Enguany és el setè consecutiu que se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física a Catalunya, i en l’edició d’enguany el lema és Infant Actiu = Adult Saludable, en referència a la importància d’iniciar ds de ben petits un estil de vida actiu. El repte d’aquest 2016 és superar les més de 200.000 persones que van participar-hi el 2015 a través de les diferents activitats que es van organitzar arreu del país.


Practicar algun esport, fer gimnàstica o simplement caminar, anar amb bicicleta o fer activitats quotidianes d’una manera activa convé perquè ajuda a sentir-se millor, amb més energia, i a relaxar-se, reduir l’estrès, dormir millor i tonificar els músculs. També ajuda a prevenir i tractar l’excés de pes perquè regula la gana i augmenta el nombre de calories que es gasten cada dia i contribueix a què la mainada es relacioni amb els altres i creixin més alegres i sans.

L’organisme en surt beneficiat en diferents aspectes: el cor redueix el risc de patir malalties cardíaques, embòlies, diabetis i hipertensió arterial; les artèries es mantenen flexibles i sanes; s’enforteixen els músculs, els ossos i manté la funció de les articulacions; i ajuda a mantenir en forma el sistema nerviós. Un altre avantatge afegit és que millora l’agilitat.


Els especialistes recomanen que les persones adultes facin com a mínim 30 minuts d’activitat física o moderada 5 o més dies per setmana. Per la seva banda, els més grans han d’incloure exercicis específics de força, flexibilitat i equilibri, i els infants i gent jove cada dia cal que facin 1 hora d’activitat física moderada com a mínim per poder complir l’objectiu de ser un infant actiu que, quan sigui gran, serà un adult saludable.


D’altra banda, hi ha diverses activitats que es consideren equivalents a la realització d’exercici. Així, 30 minuts d’activitat física moderada equivalen a 15 minuts pujant escales, saltant a la corda, córrer 2’5 km o recórrer 6’5 km amb bicicleta. Una altra equivalència són 20 minuts jugant a bàsquet o fent natació; o bé 30 minuts fent gimnàstica a l’aigua, ballant, caminant 3 km a bon pas o bé recorrent 8 km amb bicicleta. Això suposa cremar al voltant de 150 kcal.

10 Trucs per ser més actius adreçats a la Gent Gran :
    1. Cada pas compta. El moviment és una oportunitat per fer salut i mantenir l’autonomia
      2. Mantenir-se actius cada dia de tantes maneres com sigui possible, perquè això és bo per a la salut. Fer bricolatge, jardineria, pujar escales, etc
        3. Anar a comprar caminant a un comerç proper. Si s’ha d’anar més lluny i s’agafa l’autobús, baixar una parada abans.
          4. Gaudir activament del temps lliure realitzant activitats com la petanca, el tai-txi, activitats aquàtiques i els diversos tipus de balls, com els balls de saló, els balls en línia o les sardanes
            5. Organitzar el temps per fer activitat física cada dia. S’hauria de caminar diàriament com a mínim 30 minuts seguits o bé 3 estones de 10 minuts o fent 10.000 passes acumulades (es pot comptar amb un podòmetre).

            6. Apuntar-se a un grup de caminades. Quan es quedi amb els amics o familiars per parlar, enlloc d’estar tota l’estona assegut, caminar.
              7. Col·laborar com a voluntaris o participar en algun grup d ela comunitat tot fent tasques actives.
                8. Jugar amb els néts. Si se’ls porta caminant a l’escola s’obtindran beneficis plegats.
                  9. Quan es miri la TV, aprofitar els anuncis per fer pauses actives com aixecar-se caminar o fer exercicis d’estirament de braços i cames.
                    10. Mentre es parla per telèfon a casa, estar-se d’empeus o passejant pel passadís.



                  Data de realització: 04/06/2016 | Data de la darrera actualització: 04/06/2016


                  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

                  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

                  Inici de la pàgina

                  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300