Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós estableix un nou rècord absolut amb 5.500 participants


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/21/2016 10:55:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós estableix un nou rècord absolut amb 5.500 participants

La popularitat de la prova ha fet que s’hagi superat els 5.000 de l’any passat. Per 1a vegada l’atleta blanenc Buba Sabaly ha estat el més ràpid, seguit per l’olímpic José Luis Blanco

Des de fa unes quantes edicions, Blanes ha superat any rere any el nombre total de participants, i aquest 2016 no podia ser menys: la 34 Caminada Popular Nit de Sant Bonós que es va fer la nit d’ahir dissabte ha tornat a marcar un nou rècord, amb 5.550 participants, 500 més que al 2015. El dorsal número 5.500 el va lluir Àlex Álvarez, de 12 anys d’edat i veí d’Esplugues de Llobregat, i el va recollir a les 21’30 h, una hora abans que comencés la caminada.


Àlex Álvarez lluint el dorsal 5.000 - Fotografies: Quim Llorens
La gran afluència de públic registrada en les anteriors edicions ja havia provocat que enguany l’Ajuntament de Blanes decidís augmentar el topall màxim fins la xifra dels 5.500. El caràcter lúdic i festiu que té va quedar de nou reflectit ahir a la nit amb gent de totes les edats que s’hi va veure desfilar a la sortida i arribada. La caminada és un dels esdeveniments estiuencs de Blanes que mou un major nombre de participants després del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.


Sortida 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós 2016
Es tracta d’una tradició seguida per un gran nombre de blanencs i blanenques, així com pels visitants fidels o ocasionals que també s’afegeixen a la festa. Quan la rierada de participants fan la sortida, s’hi poden veure famílies senceres, moltes d’elles amb els petits de la casa dins d’un cotxet. També hi ha grups d’amics i amigues que de vegades inclús llueixen alguna disfressa, i animals de companyia a terra o a collibè.


A banda de l’augment del nombre màxim de persones que podien participar, enguany també hi ha hagut una altra destacada novetat. Per facilitar el seguiment de la ruta de caminada, s’ha instal·lat una senyalització en el paviment amb 250 indicadors. Ha estat una millora d’aquest esdeveniment que forma part de la marca Blanes X Runers, que aplega totes les proves d’aquest àmbit.

L’atleta blanenc Buba Sabaly, el més ràpid seguit per l’olímpic J.L. Blanco

Com també ha esdevingut habitual, a banda dels qui s’agafen la caminada com una tranquil·la passejada nocturna d’uns 8 kilòmetres que transcorren per diversos barris de la vila, també hi ha qui la cobreix corrent. Malgrat no té un caràcter competitiu, la marxa l’aprofiten molts esportistes per entrenar-se, situant-se en primera línia per sortir disparats tant bon punt comença.


Arribada 1er classificat, Buba Sabaly
El primer en cobrir tota la distància enguany ha estat l’atleta blanenc Buba Sabaly, actual subcampió de Catalunya en els 3.000 metres obstacles, i sots-campió d’Espanya en aquesta mateixa modalitat. Per contra, qui en les quatre anteriors edicions l’havia guanyat, l’atleta olímpic José Luis Blanco, ha quedat en segona posició seguit en tercer lloc per Lluís Vall·llosera. Els tres esportistes han fet respectivament uns temps de 26’16, 26’52 i 27’50 minuts. Per la seva banda, les més ràpides han estat la francesa Rarbi Saliha (35’20), Laura Prieto (35’47) i Sira Angulo (37’48).

Les 3 primeres classificades (d'esquerra a dreta): Sira Angulo (2a),
Rarbi Saliha (1a) i Laura Prieto (2a)


Els 3 primers classificats (d'esquerra a dreta): J.L. Blanco (2on),
Buba Sabaly (1er) i Lluís Vall·llosera (3er)
La caminada més solidària de tota la història

Des de fa 10 anys, tots els participants tenen la possibilitat de fer donacions voluntàries mínimes de mig euro en el moment de fer la inscripció. Tot el què es recull es destina a entitats sense afany de lucre que s’encarreguen d’escollir des del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes. Aquest 2016 un 50% del total recollit s’ha destinat a MIFAS, Minusvàlids Físics Associats; i l’altre 50% per a Blanes Solidari i CFS Blanesport ’83.


Lliurament talons a les entitats sense afany de lucre
Abans que comencés la caminada, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Esports, Joel Comas, i altres membres de l’equip de govern, van fer el lliurament de la suma de totes les aportacions voluntàries. Julio Merino, de MIFAS, va recollir el taló de 1.300’75 €; Francesc Rufs, de Blanes Solidari, un taló de 650’37 €; i Miquel Pons, del CFS Blanesport ’83 un altre taló de 630’37 €.


D’altra banda, el què enguany ha fet esdevenir aquesta caminada com la més solidària de totes és una altra novetat que s’hi ha afegit. L’Obra Social La Caixa ha col·laborat amb l’esdeveniment multiplicant per 1 € totes les inscripcions que s’han fet. La quantitat resultant, 5.500 €, es lliuraran a dues altres entitats solidàries que també ha triat Acció Social de l’Ajuntament: Càritas i El Bon Samarità, a qui se’ls lliurarà els corresponents talons (2.750 € per a cadascuna) properament.

La Bossa del Corredor i altres detalls logístics

Per segon any consecutiu, cada persona inscrita va rebre a la seva arribada una Bossa del Corredor, que incloïa diversos obsequis cedits a l’Ajuntament per empreses i firmes comercials: des d’una mostra de gel OXD Care per a esportistes, fins a un bric de Caldo Aneto, passant per una llauna d’Aquarius i flyers amb descomptes per gaudir de sortejos i serveis. Per la seva banda, Kid’s & Us va regalar una polsera reflectant i blanes.com una samarreta.


El regidor d'Esports, Joel Comas, repartint la Bossa del Corredor
Un cop finalitzat el recorregut de la caminada, tots els qui duien el dorsal van poder accedir al recinte exclusiu que hi havia a rengló seguit de la línia de meta. En aquesta zona es va repartir aigua i talls de xíndria, hi havia un servei de fisioterapeutes del Centre Mèdic La Roca, així com una àrea amb hamaques per si algú va necessitar recuperar forces o ser atès pels serveis sanitaris.


La 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós està organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Col·laboren en diversos aspectes logístics la Policia Local i Protecció Civil de Blanes; el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.


La prova ha estat un any més un nou èxit gràcies a un ampli desplegament humà, principalment de l’Àrea d’Esports i del Grup Fondistes Blanes, així com altres voluntaris i voluntàries. Tots ells van anar identificats amb una samarreta corporativa esponsoritzada per Òptica Muralla. També s’ha comptat amb el suport de Super Juguete, Joluvi, Dofi Jet Boats, Grup Ros, Serhs Fruits, Cemar, Càmping La Masia, Càmping Solmar, Càmping Bellaterra, Cafè Els Terrassans, Hotel Beverly Park, Nordkapp Fishing & Sun Charters, Llar d’Infants Els Peixets, Joieria Maresme, Primer Casino de Blanes, i Ser&òs Sportswear.





Data de realització: 08/21/2016 | Data de la darrera actualització: 08/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300