Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Accessibilitat


Camí de tornada


Menú principalAccessibilitat

Disseny accessible

L'Ajuntament de Blanes, com totes les administracions, vol posar a l'abast dels ciutadans un web amb disseny accessible perquè el màxim nombre possible de persones puguin arribar a la informació que s'hi transmet, independentment de les limitacions pròpies de l'individu/ídua o de les que es derivin del context d'ús. Amb aquest principi, es vol beneficiar tant les persones que tenen algun tipus de disminució o d'edat avançada com amb les persones que hi volen accedir des de qualsevol tipus de dispositiu o tecnologia.

Per assolir aquest objectiu, es tenen en compte les pautes d'accessibilitat WCAG 1.0 (Web Content Accessibility Guidelines versió 1.0) establertes pel grup de treball WAI (Web Accessibilitty Initiative) que pertany al W3C (World Wide Web Consortium). En concret, volem que tots els llocs web de l'Ajuntament de Blanes compleixin les pautes que siguin aplicables de prioritat 1, totes les pautes que siguin aplicables de prioritat 2 i un subconjunt de les pautes de prioritat 3.

Ajudes per accedir al contingut

  Mida del text

  El disseny accessible permet que l'usuari/ària pugui ajustar les fonts a la mida que li convé. Aquesta acció es pot dur a terme de diferents maneres segons el navegador web que s'utilitzi. Generalment es troba en l'acció de menú visualtiza.

  Disseny visual

  El disseny accessible té en compte que el disseny visual es pugui desactivar i es pugui accedir al contingut en format d'una sola columna amb lletres negres sobre fons blanc (segons la configuració per defecte de la majoria de navegadors gràfics). D'altra banda, també hi ha navegadors web que permeten seleccionar un full d'estil personal, per adaptar la presentació a les necessitats de l'usuari/ària.

Configuració tècnica
  Pàgines web

  Juntament amb els estàndards d'accessibilitat web, s'ha adoptat l'estàndard XHTML 1.0 per al marcatge del contingut i els fulls d'estil en cascada (CSS) per al disseny, i s'ha evitat utilitzar tecnologies de propietat que condicionen l'ús de determinats aparells o navegadors. Aquests estàndards garanteixen l'accés a la informació a través de qualsevol dispositiu de navegació que segueixi els estàndards i les recomanacions del W3C.

  Formats de contingut

  En alguns casos, podria ser que les pàgines XHTML es complementin amb continguts disponibles en altres formats de presentació. En aquests casos, ja que és possible que no hi hagi un format estàndard i obert (o potser hi és, però el seu suport no està generalitzat) s'ha optat per formats molt implantats i amb connectors (plugins) gratuïts

  Format PDF

  Format FlashData de realització: 01/04/2009 | Data de la darrera actualització: 07/22/2010


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300