Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

PROMOCIÓ DE LA SALUT


Camí de tornada


Menú principalPROMOCIÓ DE LA SALUT


 

  1. PROMOCIÓ DE LA SALUT

Accions destinades a estimular conductes i modificacions de l’entorn que afavoreixin la salut i una convivència saludable. Intervencions educatives i informatives orientades a promoure la salut i els hàbits saludables en els temes següents :

1.1 Exàmens de salut


Els exàmens de Salut consisteixen en una revisió mèdica realitzada per l’Equip de Salut Escolar en el Centre d’Atenció Primària (CAP), en el marc del Programa de Seguiment del Nen Sa, impulsat des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per controlar l’estat de salut dels alumnes de P4 i els de nova matriculació als centres escolars d’educació infantil i primària de Blanes.

1.2 Vacunacions


Les vacunes que s’administren durant cada curs escolar són l’Antihepatítica A+B , la de la varicel·la als alumnes i la de papil·loma virus ( aquesta darrera, només per les alumnes de 6è) d’educació primària i als alumnes de 2n curs d’ESO de Blanes.1.3 Prevenció de Drogodependències


Tallers de prevenció de consum de drogues

1.3.1 Tallers de prevenció

En el marc del Pla de Prevenció i Tractament del Consum de Drogues en els Joves de Blanes s’han programat tallers de prevenció adreçats als alumnes del 3r d’ESO de tots els centres de secundària del municipi.

1.3.2 Tallers de mesures educatives alternatives

Als menors de 18 anys que la policia local o els mossos d’esquadra detectin que estan consumint a la via pública se’ls hi ofereix la participació a un taller d’educació preventiva del consum com a mesura alternativa a la sanció econòmica ( 300,51 € en el cas de drogues i variable en el cas d’alcohol ).

1.3.3 Programa Nits Q
Aquest programa pretén ser un instrument d’ajuda a la gerència dels establiments per facilitar el desenvolupament de la qualitat del servei pel que fa a la seguretat i la salut. El temes que s’aborden fan referència al desenvolupament de la qualitat del servei, el consum de drogues i els seus efectes i primers auxilis, i pautes d’actuació en cas d’emergència sanitària.

1.4 Salut bucodentalEl programa té com a objectiu principal promoure l’adquisició i el reforç de valors associats a la higiene bucodental amb la finalitat que els infants participants del programa incrementin l’hàbit de raspallar-se les dents. Actualment l’activitat es dur a terme a través d’un mim que dóna vida al Detectiu Queixal Corcat.
Tornar a l'iniciData de realització: 07/07/2014 | Data de la darrera actualització: 08/24/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300