Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continuen a Blanes els preparatius pel 14F amb el Personal de Seguretat Sanitària als Col·legis Electorals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/11/2021 03:13:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Continuen a Blanes els preparatius pel 14F amb el Personal de Seguretat Sanitària als Col·legis Electorals

El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, s’ha encarregat de repassar totes les seus acompanyat d’aquest personal

Després que ahir dimecres els efectius dels Serveis Municipals ja van traslladar a les 16 seus que allotjaran els Col·legis Electoral el material i mobiliari necessaris i el personal de Serveis Jurídics ha començat a col·locar el material on correspon, avui dijous els preparatius han augmentat un grau més. El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, s’ha reunit amb el personal contractat per encarregar-se de la Seguretat Sanitària afegida que hi haurà d’haver en aquesta ocasió, en uns comicis marcats pel context de la pandèmia.


Reunió amb els coordinadors de l'empresa que s'encarregarà de la
Seguretat Sanitària als Col·legis Electorals
L’Ajuntament de Blanes ha contractat els serveis d’una empresa especialitzada perquè tingui cura tant de la seguretat interna de la seu com del seu exterior. Per això, després de la reunió mantinguda a primera hora a la Prefectura de la Policia Local de Blanes, on també ha participat el seu cap, Joan Garcia, el cap de Protecció Civil ha fet un recorregut per les 16 seus acompanyat del personal que es farà càrrec de la coordinació d’aquestes tasques, perquè coneguessin amb prou antelació les condicions específiques els locals que allotjaran els Col·legis Electorals.

Responsables de Seguretat Sanitària dels Col·legis Electorals

De cara al proper diumenge, caldrà distingir dos nivells de seguretat sanitària: a l’exterior i a l’interior de les seus electorals. El personal que s’encarregui de l’exterior haurà de controlar l’accés ordenant els votants, organitzant les cues i el flux de persones. Un cop a dins, s’haurà de vetllar perquè es mantinguin les distàncies de seguretat, assegurant l’entrada i sortida dels accessos correctes, per evitar la formació d’aglomeracions.


Visita dels Col·legis Electorals
També s’ha de garantir la prioritat d’accés per aquelles persones que pertanyin a col·lectius vulnerables, així com que tothom compleixi amb l’obligació de dur la mascareta posada en tot moment. D’igual manera, s’ha de facilitar la neteja de mans dels electors i evitar el contacte entre persones. Aquest personal no tindrà en cap cas atribucions relatives al desenvolupament del procés electoral.


En cada Col·legi Electoral hi haurà un ‘Responsable de la Seguretat Sanitària’, una persona en concret que té com a principal funció vetllar per aquest aspecte al llarg de tota la jornada. En conseqüència, podrà romandre al local i prendre decisions respecte del seu àmbit de competència. En el cas de Blanes, s’ha optat perquè aquesta persona estigui recolzada amb la presència de personal que s’encarregui de les tasques abans descrites.

Tanmateix, per sobre dels 16 ‘Responsables de Seguretat Sanitària’ que hi haurà arreu dels Col·legis Electorals, està el ‘Responsable COVID-19 de l’Administració Local’. És una única persona designada per cada ajuntament que coordina tots els preparatius en matèria de seguretat sanitària de la celebració de les eleccions. En el cas de Blanes, aquesta figura és el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.


Entre les atribucions i responsabilitats que té, s’hi inclou assegurar l’adequació dels col·legis electorals, l’aprovisionament del material de protecció necessari, així com realitzar el seguiment de l’adequació dels col·legis abans de la jornada electoral, durant i després dels comicis. Per aquest motiu, durant la jornada i fins la seva finalització ha d’estar disponible com a referent per resoldre qualsevol incidència.
Data de realització: 02/11/2021 | Data de la darrera actualització: 02/11/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300