Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Port de Blanes estarà acabat per Setmana Santa.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/06/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Port de Blanes estarà acabat per Setmana Santa.

Les obres de la segona fase de l’ampliació del port de Blanes està previst que estiguin enllestides per setmana santa.

Així ho va anunciar divendres a la tarda el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font durant la visita que va fer als treballs que s’estan fent, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó.


D’aquesta manera, s’hauran enllestit unes obres que es van iniciar a la seva primera fase el març del 2010, i que hauran suposat una inversió total de prop de 27 milions d’euros (d’aquesta quantitat, 2 milions corresponen al cost dels treballs que s’estan fent actualment).

Ricard Font, que també és vicepresident de Ports de la Generalitat, va destacar que amb la finalització dels treballs s’hauran aconseguit dos objectius principals: donar més seguretat i reordenar tota la zona.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va recordar que aquestes obres són fruït del Pla Especial del Port que es va estar treballant entre el 2003 i el 2005 amb la implicació de tots els sectors afectats de la vila.

Les obres de la segona fase d’ampliació del port pesquer s’estan avançant als terminis inicialment previstos i, de moment, ja s’han fet totes les canalitzacions dels serveis d’aigua, electricitat, clavegueram i xarxa contra incendis.


Les noves esplanades guanyades al mar han fet necessari que s’hagin abocat 7.000 tones d’aglomerat, i ara el què cal fer és la seva pavimentació. També s’ha d’insta.lar l’enllumenat públic i dotar els molls de torretes de servei d’electricitat i aigua potable. Després, els nous espais també s’han de senyalitzar.

Aquestes actuacions permetran reordenar els vials interiors de circulació del port i les zones d’aparcament. També es destinarà una zona per a l’atrac dels vaixells turístics locals per potenciar aquesta activitat.

Les obres de la primera fase van finalitzar l’octubre de l’any passat, mesos abans del què estava previst. És per aquest motiu que les obres de la segona fase podran acabar-se també abans del termini inicial.

Val a dir per últim, que la visita d’aquest passat divendres també va comptar amb l’assistència de la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez; el patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas; i regidors de l’equip de govern.
Data de realització: 02/06/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300