Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El conseller d’Empresa i Ocupació, F.Xavier Mena, visita l’empresa Nylstar.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarEl conseller d’Empresa i Ocupació, F.Xavier Mena, visita l’empresa Nylstar.

El conseller de la Generalitat va conèixer de primera mà els diferents projectes de recerca i innovació aplicats al tèxtil que du a terme la factoria blanenca.

La visita del conseller va tenir lloc aquest passat dijous 9 de febrer al matí. A la seva arribada, Francesc Xavier Mena va ser rebut per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la primera tinent d’alcalde, Lourdes Fàbrega, el director de l’empresa, Esteve Soy, i altres membres de l’equip directiu.

El conseller va elogiar la manera amb què l’empresa de Blanes ha afrontat les dificultats pròpies de la crisi industrial, però encara més del sector tèxtil que s’arrossega des de fa uns quants anys. En aquest sentit, va remarcar que es tracta d’una companyia de futur, no tan sols per la seva innovació contínua, sinó també per la seva presència als mercats internacionals: “Després d’aquesta visita, puc refermar que és una empresa de futur que seguirà aportant activitat econòmica i, en definitiva, llocs de treball a Blanes i a la comarca”.


En el mateix sentit es va mostrar l’alcalde de Blanes, qui va destacar el futur esperançador que té la factoria. Josep Marigó va agrair el recolzament mostrat pel govern català envers l’empresa del municipi, recordant també el pes específic que l’antiga SAFA sempre ha tingut a Blanes des de principis del segle XIX: “És molt positiu que el conseller hagi volgut conèixer de primera mà què es fa aquí i com es treballa. Per tant, està al cas que aquí hi ha una empresa que innova i que avança per tirar endavant el país, així com per crear llocs de treball, que és el més important”.

Al llarg de la visita a la factoria, l’equip directiu va explicar que l’empresa compta amb laboratoris equipats per a la indústria química per a l’anàlisi i valoració de tèxtils. Gràcies a això, es desenvolupen nous productes, en col·laboració amb els seus clients, i fan tasques d’innovació i definició de processos de producció de més qualitat.

Actualment Nylstar, que ha superat el concurs de creditors de l’any 2007, compta amb una plantilla de més de 240 treballadors, i abasteix companyies i marques de renom mundial, havent augmentat els darrers anys les seves exportacions al continent asiàtic.

La visita del conseller d’Empresa i Ocupació a Blanes va formar part d’un intens programa de reunions de treball que va mantenir al llarg del dia amb diverses empreses i ajuntaments del territori gironí, més concretament a Santa Coloma de Farners i a Olot.


Data de realització: 02/10/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300