Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 1.700 persones participen a la Rua de Carnestoltes de Blanes – Costa Brava Sud 2012.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/20/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 1.700 persones participen a la Rua de Carnestoltes de Blanes – Costa Brava Sud 2012.

Durant el passat cap de setmana s’han celebrat diversos actes de Carnestoltes a Blanes, incloent la novetat d’aquest any: el “Concurs de Disfresses a la Feina”.

L’acte central del Carnestoltes de Blanes – Costa Brava Sud 2012 va ser, com ja és tradicional des de fa molts anys, la rua que es va celebrar la tarda d’aquest passat diumenge.

Prop de 1.700 persones van desfilar a la rua, a banda dels centenars d’espectadors que es van aplegar als carrers del municipi per poder-la presenciar. La rua va aplegar 29 carrosses i comparses tant de Blanes com de diverses poblacions de Girona i Barcelona.

En aquest sentit, un total de 7 comparses eren de Blanes, 4 de Lloret, 3 de Tossa, 3 de Malgrat, 3 de Tordera, 2 de Pineda, 2 de Riells i Viabrea, 1 de Palafolls, 1 de Calella, 1 de Massanes i 1 de Fogars de la Selva.

Durant la seva desfilada, un jurat qualificador va escollir els guanyadors dels tres primers premis en les dues categories del “Concurs de Carrosses i Comparses”. El jurat qualificador farà públic el seu veredicte el proper dimecres, 22 de febrer, coincidint amb la festa de l’enterrament de la sardina que tancarà els actes de Carnestoltes.

També serà llavors quan es farà públic el veredicte de l’altra concurs que s’ha celebrat coincidint amb aquest cicle festiu, i que és una novetat d’aquest 2012. Es tracta del “Concurs de Disfresses a la Feina”, que es va fer amb la participació de diversos establiments del municipi al llarg de tot el dissabte.

festa carnavalDurant el passat dissabte també es van celebrar els actes de participació popular del Carnestoltes Blanes – Costa Brava Sud 2012. El cicle festiu es va encetar a la tarda, amb una festa infantil i ball amb la companyia “Vatua l’Olla” , que van presentar l’espectacle d’animació infantil “Pugeu a la Furgo”, amb música d’arreu, humor, balls, gags còmics, participació de tothom i un crit ben gran per a la diversitat i les cultures del mon.

La gresca de dissabte va continuar cap al vespre, amb l’arribada del Rei Carnestoltes, que va fer una cercavila sortint des de la plaça Catalunya fins arribar a la plaça dels Dies Feiners, on va fer el seu pregó d’inici del Carnaval.

Els actes del Carnaval de Blanes – Costa Brava 2012 es tancaran dimecres vinent, amb la festa de l’enterrament de la sardina, que inclourà el seguici fúnebre, un cremat gratuït per escalfar els ànims de tots els assistents i un ball de fi de festa amb el grup “La Suegra de los Mancebo”.

Es tracta d’una formació d’excel.lents músics provinents de formacions com “Nadies”, “Frenètic”, “La Banda del Yuyu” i “Jazzments”, que es reuneix amb la única finalitat d’interpretar aquelles cançons que sempre els ha vingut de gust cantar, i que potser no formaven part ni dels estils, de dels repertoris dels seus respectius grups.

Enguany l’Ajuntament de Blanes ha unit esforços amb els consistoris de Lloret i Tossa per organitzar conjuntament el “Carnaval de la Costa Brava Sud”, una iniciativa que ha tingut com a principal objectiu reforçar i donar encara més valor als carnavals d’aquests 3 municipis que ja per sí sols tenen un gran atractiu.

Això ha significat millorar la promoció, així com reduir les despeses d’organització. El pressupost del Carnaval de Blanes d’aquest 2012 puja a 25.000 euros, mentre que l’any passat va ser de 32.000.

Data de realització: 02/20/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300