Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa de Andalucía celebra el Dia d’Andalusia amb diverses actuacions al Teatre.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/22/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Andalucia_MLa Casa de Andalucía celebra el Dia d’Andalusia amb diverses actuacions al Teatre.

La celebració es va fer dissabte passat a la nit, i va incloure un homenatge a Ignacia Palma Fernández, la blanenca d’origen gadità que porta més anys empadronada al municipi, des del 1927.

El teatre de Blanes va acollir la nit del passat dissabte la celebració del Dia d’Andalusia, que s’escau el proper 28 de febrer.

En aquesta ocasió, la Casa de Andalucía de Blanes es va encarregar d’organitzar la vetllada. El seu president, Juan Antonio Ortiz, va recordar que es tracta de la celebració més destacada que tenen a l’agenda al llarg de tot l’any, més encara aquest 2012, en què coincideix amb el bicentenari de l’aprovació de la Constitució de Cádiz.

Com és habitual sempre que es festeja aquesta data tan assenyalada, l’acte es va encetar amb la interpretació dels dos himnes oficials: el d’Andalusia i el de Catalunya.

I és que cada vegada que la Casa de Andalucía celebra en la distància aquesta festivitat és una oportunitat de reviure un sentiment molt íntim: el d’aquell que viu lluny de la terra on va néixer, però que també estima l’indret que l’ha acollit.

L’himne d’Andalusia el van interpretar en directe els membres del “Coro Bahía de Blanes”, de la Casa de Andalucía, que després també van cantar tanguillos de Cádiz, en homenatge a la Constitució que es va aprovar l’any 1812 o, si ho prefereixen, la “Pepa”.

Tal i com va explicar el “mestre de cerimònies” de l’acte, Antonio Martín (secretari de l’entitat), aquest 2012 Càdiz va centrar tota la celebració del Dia d’Andalusia.

Cada any es tria una capital de província perquè sigui el leitmotiv, i en aquesta ocasió la localitat escollida va ser aquesta. Per aquest motiu, a la mitja part de les actuacions, es va fer un homenatge en especial a Ignacia Palma Fernández, la blanenca d’orígen gadità que porta més anys empadronada al municipi, més concretamnt des de l’any 1927.

Les actuacions es van completar amb el quadre de ball de la Casa de Andalucía, que va oferir unes sevillanas, i la impactant intervenció d’un nou grup de cante: “Con otro aire”. Finalment, el plat fort de la vetllada, que va ocupar tota la segona part, van ser les intervencions de Miguel de Tena al cante, acompanyat per Antonio de Patrocinio al toque.
Data de realització: 02/22/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300