Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Voluntariat per la Llengua a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/22/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VoluntariatLlenguaVoluntariat per la Llengua a Blanes.

Un any més, des de fa 8 anys, l’Oficina de Català promociona l’ús social del català mitjançant una campanya de sensibilització ciutadana que ha donat uns excel·lents resultats, tant a la nostra població com arreu de Catalunya.

El Voluntariat lingüístic consisteix a posar en contacte una persona que està aprenent català amb una persona catalanoparlant per tal de practicar la llengua en un ambient distès: passejant, en un bar, en un centre cívic, a la Biblioteca, assistint a un espectacle, fent una excursió...

Val a dir que aquesta iniciativa individual ciutadana, promocionada per les institucions, ha fet més per la promoció de l’ús social del català que moltes altres campanyes més dirigides, ja que ha combinat dos aspectes: la difusió del català entre la població immigrada i la cohesió social, amb la reflexió que això comporta per ambdues parts sobre el concepte de la diversitat com a valor culturalment enriquidor i positiu.

A més a més, ha incidit en un aspecte clau per millorar l’actitud lingüística dels catalanoparlants, que és el fet d’ajudar-nos a superar la dificultat de mantenir la llengua catalana encara que la fluïdesa de l’interlocutor no sigui completa, com a signe d’hospitalitat i d’acceptació de l’altre i no pas com a signe de mala educació.

És per això que, amb 8 anys de perspectiva, a Blanes podem felicitar-nos per haver estat un poble tan acollidor i obert en matèria lingüística, ja que al llarg de tots aquests anys hem estat capaços de convocar més de 1.800 persones , amb una forquilla d’unes 150/300 persones cada any, a banda del suport rebut per part del teixit associatiu, les associacions de comerciants, el sector de l’hostaleria i les institucions.

Un any més, doncs, volem fer una crida a la ciutadania perquè participi en una nova edició d’aquesta campanya, que començarà el dia 19 de març i acabarà el dia 27 de maig. En total, una hora a la setmana durant 10 setmanes.

Per ser voluntari només s’ha d’omplir una fitxa indicant la disponibilitat horària. Es pot fer adreçant-se personalment a l’Oficina de Català (Casa de Cultura, C. de Jaume Arcelos, 7) els matins de 09.00 a 14.00 h, o bé de manera telemàtica des d’aquest mateix web fins al 13 de març.

Amb el vostre suport esperem seguir, un any més, fent un servei a la llengua allà on més ho necessita: al carrer!

OFICINA DE CATALÀ DE BLANES

Més informació
Data de realització: 02/22/2012 | Data de la darrera actualització: 03/01/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300