Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes optimitza el reg públic a una zona del Passeig de Mar per estalviar temps i consum d’aigua.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/12/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VerdBlanes optimitza el reg públic a una zona del Passeig de Mar per estalviar temps i consum d’aigua.

L’Ajuntament ha fet una instal.lació de reg per degoteig als parterres del passeig Cortils i Vieta per reduir el nombre d’hores que destinaven els jardiners, que havien de regar amb mànegues, amb el conseqüent estalvi en el consum d’aigua.

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Medi Ambient, ha finalitzat aquesta setmana l’adequació de les actuals preses d’aigua dels parterres del passeig Cortils i Vieta amb la instal.lació de reg per degoteig. Els parterres d’aquesta zona del passeig de mar –situada entre el carrer Ample i la plaça Catalunya- disposaven de boques de reg properes amb les corresponents preses d’aigua que han permès la instal.lació del nou sistema.

Fins ara els jardiners que s’ocupen del manteniment de les zones verdes públiques havien de regar amb mànegues connectades a les boques de reg directament. Això era a causa que les preses d’aigua eren majoritàriament monopolitzades pels titulars de les terrasses del passeig, els quals hi tenien connectades de manera permanent les seves pròpies mànegues, que utilitzaven sobretot per netejar les terrasses.

El govern municipal va decidir reconduir la situació, per això durant el mes de febrer va fer arribar a tots els titulars de terrasses d’aquest tram de passeig un escrit en el qual se’ls informava que properament s’instal.laria un sistema de reg per degoteig a tots els parterres del passeig. Al mateix escrit se’ls explicava que, per aquest motiu, havien de retirar tot el material de reg que hi tenien instal.lat i també se’ls indicava quin ús i en quines condicions podien connectar les seves mànegues a les boques de reg d’ara en endavant.

D’aquesta manera, amb una despesa mínima, l’Ajuntament de Blanes ha aconseguir reduir considerablement el nombre d’hores del personal del contracte de jardineria que es dedicava a regar, i podrà destinar aquest temps a altres tasques de manteniment dels jardins públics.

Simultàniament, el reg per degoteig permetrà optimitzar i, per tant, reduir el consum d’aigua. Tanmateix, la imatge dels parterres ha millorat considerablement a l’aconseguir retirar totes les mànegues i altres elements que alguns responsables de bars i terrasses deixaven en els parterres de qualsevol manera.

(Adjuntem fotografies comparatives dels parterres del passeig Cortils i Vieta on es veu com estava la situació abans i com ha quedat actualment amb el reg per degoteig)


Data de realització: 03/12/2012 | Data de la darrera actualització: 03/20/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300