Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes referma la seva complicitat amb els Special Olympics amb els Campionats de Catalunya de bàsquet, tennis i vela.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes referma la seva complicitat amb els Special Olympics amb els Campionats de Catalunya de bàsquet, tennis i vela.

Èxit esportiu i de participació a la jornada esportiva d’aquest diumenge que s’ha acollit a la Ciutat Esportiva, el Club Tennis Blanes i el Club de Vela Blanes.

Blanes s’ha omplert aquest diumenge d’esport amb els més de mig miler d’atletes de Special Olympics Catalunya, monitors, familiars i amics, que han participat als Campionats de Catalunya de bàsquet, vela i tennis. La celebració d’aquest esdeveniment va convertir-se en un acte festiu per participants i acompanyants.

Organitzat per la Federació Catalana d’Esports per Disminuïts Psíquics Acell, l’esdeveniment també va comptar amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, així com la col.laboració del Club de Vela Blanes i el Club Tennis Blanes. També cal sumar el suport dels voluntaris coordinats pel Club Esportiu El Vilar d’Aspronis, que també participava amb diversos esportistes a les tres disciplines.

El regidor d’esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos, ha agraït tant a la la federació ACELL com a la Fundació Aspronis la seva dedicació i esforç, que ha contribuït a que el municipi hagi estat la veritable capital de l’esport adaptat per un dia.

Una de les seus dels tres campionats va ser la Ciutat Esportiva de Blanes, on es va acollir la 21ena edició del Campionat de Catalunya de Bàsquet, que va aplegar més de mig miler d’esportistes, a més d’un centenar d’entrenadors. En total, es van jugar 84 partits amb 54 equips i 11 grups, comptant amb la participació de dos equips del Club Esportiu El Vilar. A banda de la pràctica esportiva, l’ambient festiu es va traslladar a l’exterior del recinte, on hi havia inflables amb jocs esportius.

Les pistes de la Ciutat Esportiva també van acollir diverses proves individuals, seguint el reglament Special Olympics, en tres modalitats: velocitat de passada, llançament exterior i conducció.

L’ambient de festa que es vivia a la Ciutat Esportiva també es va respirar a les instal.lacions del Club de Vela Blanes que, en aquest cas, allotjava la sisena edició del Campionat de Catalunya de Vela.

A diferència del bàsquet, en aquest disciplina esportiva participaven un nombre menor d’atletes: 14.

L’activitat va començar amb una reunió de regata amb el lliurament d’instruccions als esportistes i els seus monitors. Durant el briefing, també es va procedir al sorteig de les 4 embarcacions on havien de navegar els esportistes. Sis d’ells eren del CE El Vilar, que van embarcar-se als vaixells identificats amb les banderes groga i negra.

Tots ells van competir en embarcacions del tipus “raquero”, disputant una prova amb equips unificats. Anaven acompanyats d’un entrenador, si bé aquest no podia intervenir en el maneig del vaixell, i només es podia limitar a donar instruccions verbals quan la situació així ho requeria.

Per últim, el tercer escenari dels campionats Acell Special Olympics es va emplaçar al Club Tennis Blanes on, no cal dir-ho, l’ambient de festa també va ser el més destacat de la jornada. Aquestes instal.lacions esportives van acollir la vuitena edició del Campionat de Catalunya de Tennis, que va comptar amb la participació d’una trentena d’esportistes.

A les pistes del Club Tennis Blanes també s’hi comptava l’ex-tennista d’elit Sergi Bruguera, ja que és padrí d’aquest esport a Special Olympics Catalunya i és entrenador de l’equip de Barcelona de la Federació Acell.

A l’igual que en bàsquet, es van fer partits en dos grups de nivell intermig i nivell avançat, així com diverses proves de destresa on van participar un total de 15 esportistes, entre els quals se’n comptaven 4 del CE El Vilar.

Al llarg de l’any la Federació Catalana d’Esports per a disminuïts psíquics Acell organitza 13 campionats absoluts que es fan durant la temporada. Segons les xifres oficials, els 3 campionats que es van acollir a Blanes van moure prop de 600 esportistes, sense comptar entrenadors, monitors, familiars i amics que els van acompanyar.Data de realització: 03/13/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300