Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

180 persones participen a la 9a edició de Voluntaris per la Llengua de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Campanya de voluntariat per la llengua180 persones participen a la 9a edició de Voluntaris per la Llengua de Blanes.

Enguany s’ha doblat el nombre de participants respecte l’edició passada. Una de les novetats d’aquesta nova edició és que les parelles lingüístiques es beneficiaran d’entrades 2 x 1 al Jardí Botànic Marimurtra i d’un 10% de descompte en la consumició de bars i cafeteries que s’han adherit a la campanya.

Un total de 90 parelles lingüístiques participen a la 9a edició de la Campanya Voluntaris per la Llengua de Blanes, una xifra que dobla el nombre de l’any passat. L’acte de presentació, que es va fer dilluns passat a la Biblioteca Comarcal, va fer que la sala quedés petita per acollir el gran nombre de públic que va assistir-hi.

I és que enguany la crida feta des de la Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb una massiva resposta de voluntaris que s’han ofert per ser “parelles lingüístiques” dels aprenents de català. A partir d’ara aprenents i voluntaris es trobaran una hora a la setmana fins a primers de juny per practicar el català en qualsevol indret de Blanes. D’aquesta manera, doncs, són un total de 180 les persones que hi participen.

Per facilitar aquestes trobades, l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes ha signat més de 30 convenis de col·laboració amb les dues associacions de comerciants del municipi, empreses i establiments. En aquest sentit, una de les principals novetats d’enguany és que les parelles lingüístiques podran beneficiar-se d’entrades 2 x 1 al Jardí Botànic Marimurtra, així com d’un descompte del 10% en la consumició a diversos bars i cafeteries del municipi.

A més a més, s’ha ofert un programa d’11 activitats de suport a les parelles lingüístiques emmarcades dintre de la dinàmica cultural de la vila, com la tradicional Ruta de les ermites de Blanes o la confecció i visita de les estores de flors de Corpus, o bé de coneixement de l’entorn, com les excursions a Hostalric, Tossa i Montserrat, i fins i tot de difusió cultural, com un curset de sardanes, tertúlies literàries i xerrades amb escriptors.

La primera tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania i de l’Oficina de Català, Lourdes Fàbrega, ha valorat molt positivament aquesta nova campanya, explicant que s’ha de continuar organitzant “Perquè és una experiència que té múltiples beneficis. D’una banda, hi ha l’aprenentatge de la nostra llengua de les persones que ens arriben d’altres procedències, i de l’altra, hi ha el fet de les relacions personals que s’estableixen mitjanant aquestes hores de conversa, que el que fan és contribuir a establir relacions que afavoreixen la integració i la cohesió social”.

Per la seva banda, en l’acte de presentació de la campanya, la responsable de l’Oficina de Català de Blanes, Elisa Sola, va agrair tant a voluntaris com a aprenents el seu gest altruista a favor de la llengua i la cohesió social i va presentar el bloc del voluntariat per la llengua de Girona com a eina de comunicació entre voluntaris i aprenents de les comarques gironines (blocs.cpnl.cat/vxlgirona).

L’acte també va comptar amb la participació de Montserrat Deulofeu, responsable del programa de Voluntariat per la Llengua del Centre de Normalització Lingüística de Girona.

El programa d’activitats 2012 que s’ha lliurat a les parelles s’encetarà aquest dijous, 22 de març, amb una xerrada amb l’escriptor Andreu Sotorra que es farà a la Biblioteca Comarcal i amb una excursió a Hostalric que tindrà lloc dissabte vinent.
Data de realització: 03/22/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300